Reducerea costurilor intr-o maniera cat mai eficienta

Majoritatea companiilor se intalnesc cu nevoia de a diminua costurile, insa cum pot face asta fara sa frustreze angajatii sau sa ia masuri drastice, vizibile pentru public?

Informatii generale

Reducerea costurilor poate fi o miscare economica foarte inteligenta, mai ales daca business-ul nu are de suferit. Criza economica precedenta a antrenat parte din companii in aceasta activitate, insa nu toate firmele au suficienta vechime incat sa aiba un precedent si sa stie ce plan sa adopte in aceasta situatie.

reducerea-costurilor

Metode de reducere a costurilor

Iti prezentam mai jos cateva metode de reducere a costurilor, care pot ajuta business-ul sa creasca, resursele sa fie folosite eficient, iar pierderile sa fie minimizate.

1. Achizitiile en-gros

Ca in orice domeniu, achizitiile en-gros sunt mult mai putin costisitoare decat cele en detail. De aceea, toata papetaria sau logistica de care are nevoie business-ul tau poate fi obtinut periodic, en-gros, si nu frecvent, in cantitati mici. Astfel vei avea o mai buna prioritizare a necesarelor si vei putea face o raportare mai buna a lor. De asemenea, acest lucru ne fereste de cumparaturile spontane.

2. Alege un sediu potrivit

Sau renunta complet la sediu. Multe activitati seteaza asteptari si parametri clari pentru angajatii lor, apoi le permit acestora sa lucreze de oriunde. Astfel, reducerile de chirii si alte necesare sunt reduse, iar angajatii sunt multumiti de flexibilitate. Cei care nu pot tine se observa rapid intr-un mediu care poate sa masoare clar performanta angajatilor.

Daca activitatea ta necesita un sediu, alege unul potrivit nevoilor tale, mai ales daca nu trebuie sa fii neaparat prezent intr-o cladire istorica din centrul orasului.

De asemenea, sediul tau poate fi impartit cu o alta companie, ceea ce imparte cheltuielile la jumatate, iar uneori ofera oportunitatea unei colaborari.

3. Foloseste cloud back-up

In ziua de azi, oricat de multe dispozitive de back-ups am avea, acestea nu ar face fata unei inundatii sau unui dezastru natural. De aceea, cea mai buna metoda de a pastra copiile tuturor fisierelor relevante pentru afacerea ta este in orice solutie de cloud oferita (eventual doua, pentru liniste si siguranta). Solutiile de cloud pot fi oferite de Google, DropBox, Amazon etc si ofera abonamente lunare, anuale, cu preturi diferite in functie de spatiul de stocare necesar.

4. Calls in loc de meetings

Majoritatea intalnirilor de business pot fi tinute si in mediul online, in loc de cel fizic. Acest lucru reduce timp, costuri, deplasari si ofera acces catre clienti din alte tari, pe care altfel i-ai vedea nepotriviti din cauza distantei si a logisticii necesare. Poti folosi Google Hangouts, Skype, Zoom, Facetime, WhatsApp video calling. Lumea este din ce in ce mai putin reticenta la acest lucru si din ce in ce mai usurata de cat de usor se pot desfasura intalnirile. Iar partajarea ecranului cu interlocutorul este disponibila in oricare dintre platforme.

Cum reduci costurile companiei in cazul deplasarilor

5. Externalizeaza-ti serviciile

Poate parea contraintuitiv sa platesti pentru un serviciu in plus, dar poti usura sarcinile unor departamente, lasandu-le sa se concentreze pe munca pe care sunt specializati. Iar agentiile partenere pot sa iti ofere servicii pentru aproape toate nevoile companiei tale.

6. Bartere cu partenerii

Unii clienti sau agentii pot sa nu aiba bugete suficiente (sau sa aiba tarife prea mari), insa colaborarile se pot intampla in continuare in sistem de barter. Compania ta impreuna cu clientul/ agentia respectiva va puteti ajuta, reciprocand produsele sau serviciile tranzactionate, scutind anumite tranzactii financiare, dar castigand interdependent.

7. Contacteaza sponsori pentru evenimente

Alaturarea brandurilor foloseste de multe ori pentru a reintari identitatea fiecarora dintre ele si pentru a atrage noi consumatori, unind grupurile tinta. Evenimentele sau actiunile tale pot beneficia de sponsori potriviti ca identitate de brand pentru compania ta, fara sa fie necesar sa fie bugetate integral de firma ta.

8. Angajarea anumitor categorii de persoane

Angajarea persoanelor cu dizabilitati ofera beneficiul de a nu plati impozitul acestora pe venit. In functie de perioada legilor respective, acest lucru se intampla si pentru absolventi, someri, cercetatori, programatori sau persoane care au fost institutionalizate.

Majoritatea solutiilor sunt un mod indirect de a lucra mai eficient si calitativ. Beneficiile sunt mult mai mari decat constrangerile resimtite initial, iar in cazul unei nevoi iminente, este important ca strategiile sa fie pregatite.

Iti recomandam si:

Inteligenta artificiala ne imbunatateste joburile, nu le inlocuieste

Citeste mai mult

Este 2019 si angajatii tai trebuie motivati in continuare

Citeste mai mult

Echilibrul dintre viata personala si cea profesionala

Citeste mai mult

Strategii de retentie a angajatilor intr-o lume dinamica

Citeste mai mult
productivitatea-muncii

Cum masori si imbunatatesti productivitatea muncii: angajator si angajat

Citeste mai mult
recrutare-up-romania

Recrutarea: Tehnici si Proceduri Actuale de Recrutare Eficienta

Citeste mai mult
strategii de branding

Strategii de branding care functioneaza in era digitala. Idei si reguli

Citeste mai mult
cultura organizationala retentia angajatilor

Ghid de comunicare interna cu angajatii. Cultura organizationala si retentia angajatilor

Citeste mai mult

Leadership in business. Cum contribuie un lider bun la cresterea afacerii si la retentia angajatilor

Citeste mai mult

Neuromarketingul sau neurostiinta: ce este si unde se aplica

Citeste mai mult

Cum sa faci o campanie CSR de impact pentru businessul tau

Citeste mai mult

Spune-ti parerea

Comentarii

Cele mai citite articole

Strategii de retentie a angajatilor intr-o lume dinamica - Strategii de retentie a angajatilor intr-o lume dinamica

Citeste mai mult [...]

Reducerea costurilor intr-o maniera cat mai eficienta - Majoritatea companiilor se intalnesc cu nevoia de a diminua costurile, insa cum pot face asta fara sa frustreze angajatii sau sa ia masuri drastice, vizibile pentru public?

Citeste mai mult [...]

Este 2019 si angajatii tai trebuie motivati in continuare - Este 2019 si angajatii tai trebuie motivati in continuare

Citeste mai mult [...]

Recrutarea: Tehnici si Proceduri Actuale de Recrutare Eficienta - Se spune ca o companie este pe atat de buna pe cat sunt angajatii ei, si este complet adevarat. De aceea recrutarea reprezinta unul dintre pilonii principali pentru o buna functionare a unui mediu sanatos, care isi indeplineste obiectivele.

Citeste mai mult [...]

Inteligenta artificiala ne imbunatateste joburile, nu le inlocuieste - Inteligenta artificiala ne imbunatateste joburile, nu le inlocuieste

Citeste mai mult [...]

Echilibrul dintre viata personala si cea profesionala - Echilibrul dintre viata personala si cea profesionala

Citeste mai mult [...]

Cum masori si imbunatatesti productivitatea muncii: angajator si angajat - Intr-o lume ideala, angajatii ar fi fericiti, proactivi si productivi. Cu totii ne dorim o productivitate maximizata in businessul din care facem parte, dar ce este de fapt productivitatea?

Citeste mai mult [...]

Strategii de branding care functioneaza in era digitala. Idei si reguli - Cum poti sa iti promovezi firma si produsul sau serviciul cat mai bine, pentru a avea o buna imagine in mintea consumatorilor tai si a publicului tinta?

Citeste mai mult [...]

Ghid de comunicare interna cu angajatii. Cultura organizationala si retentia angajatilor - Cultura organizationala este un concept esential in motivarea angajatilor si in a mentine un business sanatos. Cum reusesti sa-l construiesti si sa-l comunici cat mai bine?

Citeste mai mult [...]

Leadership in business. Cum contribuie un lider bun la cresterea afacerii si la retentia angajatilor - Calitatile unui lider construiesc ceva nou, care functioneaza, si in acelasi timp ofera o identitate comuna unei echipe bine sudate.

Citeste mai mult [...]

Cum sa faci o campanie CSR de impact pentru businessul tau - O campanie de CSR poate creste simpatia publicului asupra businessului respectiv, si de aceea, responsabilitatea sociala corporativa este considerata un castig de ambele parti.

Citeste mai mult [...]

Neuromarketingul sau neurostiinta: ce este si unde se aplica - Neuromarketingul studiaza reactiile noastre folosindu-se de emotii, atentie si memorie. Teoretic, orice marketing bine facut este neuromarketing.

Citeste mai mult [...]

Aboneaza-te la newsletter

Urmareste-ne pe