Tichetele cadou: solutia preferata pentru angajati mai implicati

Arata-le colegilor tai cat de valorosi sunt si bucura-te de aprecierea lor si de avantaje financiare

Cere o oferta personalizata


Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii

Tichetele cadou: solutia preferata pentru angajati mai implicati

fata fericita pungi cumparaturi tichet cadou up romania
recompense angajati cumparaturi tichet cadou up romania

8 Martie, Paste, Craciun, Ziua Nationala si orice alt eveniment important pentru compania ta, sunt ocazii excelente sa arati angajatilor cat de importanti sunt. Tichetele Up Cadou sunt o solutie personalizata la care poti apela, fiind un instrument de motivare si recompensare ce le ofera angajatilor libertatea sa isi aleaga cadoul dorit.

In plus, simplifici gestiunea cadourilor de sarbatori si te bucuri de avantaje financiare.

Tichetele cadou pentru salariati pot fi oferite din bugetul cheltuielilor sociale* si sunt deductibile fiscal pana in limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Pentru 8 Martie, Paste, 1 Iunie si Craciun poti oferi valori de pana la 150 lei per beneficiar, scutiti de contributiile sociale si de impozitul pe venit aferent.

Pentru ca motivarea angajatilor creste stabilitatea si performanta echipei tale, poti oferi tichete cadou si cu alte ocazii precum: Ziua Nationala, ziua companiei, Mos Nicolae, 1 mai etc. In aceste situatii, beneficiezi de scutire de contributii sociale indiferent de valoarea oferita. Este important sa precizezi valoarea acordata si evenimentul in contractul colectiv de munca sau in regulamentul intern. Economia pe care o faci cu tichete cadou comparativ cu acordarea de numerar este de pana la 37% din bugetul alocat.

*Legea nr. 193/2006, Codul Fiscal Conform Legii nr. 227/2015

Avantajele tichetelor cadou

AVANTAJE PENTRU ANGAJATOR

  • Deductibilitate fiscala si scutire de contributii sociale

  • Simplificare logistica si rapiditate de implementare

  • Fidelizarea angajatilor si cresterea performantei

 

AVANTAJE PENTRU ANGAJAT

  • Cresterea puterii de cumparare

  • Alegerea cadourilor dintr-o diversitate de domenii

  • Scutire de contributii

Sarbatorile cu ocazia carora pot fi acordate tichete cadou

Tichetele cadou oferite salariatilor (cu copii minori sau fara), precum si copiilor acestora sunt scutite de contributiile patronale si salariale, precum si de impozitul pe venit in conditiile urmatoare:

8 Martie

Beneficiari:
Salariate

Paste

Beneficiari:
- Toti copiii minori ai angajatilor
- Toti angajatii (cu copii minori sau fara)

1 Iunie

Beneficiari:
- Toti copiii minori ai angajatilor
- Toti angajatii (cu copii minori sau fara)

Craciun

Beneficiari:
- Toti copiii minori ai angajatilor
- Toti angajatii (cu copii minori sau fara)

VALOARE MAXIMA NEIMPOZABILA: 150 lei eveniment/persoana

Calculeaza cat economisesti acordand tichete cadou cu ocazia altor evenimente*

Numar de angajati

Valoarea acordata/ angajat


37% economie la buget

Cheltuiala anuala cu tichetele a angajatorului


Cheltuiala anuala a angajatorului cu o prima similara in bani


Economie angajator


*Ziua de nastere, Ziua companiei, 1 Mai, 1 Decembrie, 6 Decembrie, evenimente spciale mentionate in contractului colectiv de munca).

Cere o oferta personalizata


Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii

Cat de simplu este sa intri in posesia solutiilor noastre?


1

Solicita o oferta personalizata

Completeaza formularul de mai sus si vei primi in cel mai scurt timp o oferta.

2

Comanda tichetele

Online, prin posta, prin e-mail sau prin fax

3

Livrarea tichetelor

Livrarea tichetelor se realizeaza in 24-48 ore de la inregistrarea platii in contul nostru.

Unde pot fi folosite tichetele cadou


Indiferent de ocazie sau de gusturile personale, colegii tai vor gasi cadoul perfect si il vor putea cumpara cu tichetele cadou. Acestea sunt acceptate intr-o retea de peste 55.000 de magazine din domenii diverse.

HARTA AFILIATI

Lanseaza o comanda completa de ochelari in oricare Cabinet OptiKlar si primesti automat un discount de 10% pentru comanda ta!

VEZI OFERTA

Prea multe ecleruri? Niciodata. Cumpara 2 ecleruri de la PAUL si il primesti pe al treilea cadou.

VEZI OFERTA

Intra pe taramul povestilor! Luna aceasta beneficiezi de 30% reducere la toate cartile editurii Epica.

VEZI OFERTA

Citeste in aceasta toamna mai mult ca niciodata! Profita de 25% reducere la cartile editurii Rao.

VEZI OFERTA

Serviciile noastre

Uite care sunt serviciile de care beneficiezi in cadrul colaborarii noastre.

COMANDA ONLINE

FACTURA ELECTRONICA

PERSONALIZARE TICHETE

AFILIERE LA CERERE

CARNETE NOMINALE

ASISTENTA DEDICATA

PLICURI UP CADOU

SERVICIU MULTIADRESA

PRODUSE SECURIZATE

RETUR TICHETE

TRACKING AWB

LISTA DISTRIBUTIE

Esti client Up Romania?

Exploreaza platforma online dedicata, care iti permite sa gestionezi simplu si eficient toate operatiunile asociate acordarii tichetelor cadou: comanda directa, consultarea istoricului comenzilor, acces la facturi.

Legislatia tichetelor cadou

Legea nr. 165 din 2018

Legea 165/2018 reglementeaza modurile de acordare si utilizare ale biletelor de valoare in conditiile prevazute de legea 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare. Conform acestei legi, tichetele de masa le sunt acordate lunar angajatilor, in cuantumul zilelor lucrate, au valoarea maxima de 15.18 lei/zi lucrata si pot fi folosite doar pentru achitarea mesei sau a produselor alimentare in reteaua de parteneri afiliati emitentului.

Norme metodologice de aplicare a legii 165/2018

Tichetele cadou sunt bilete de valoare acordate salariatilor, indiferent daca au functia de baza sau nu, in limita a 5% din fondul de salarii, dar si altor categorii de beneficiari, pentru campaniile de marketing, studii de piata, protocol sau publicitate. Valoarea nominala a unui tichet cadou este de 10 lei, sau multiplu de 10, in limita a 50 de lei. Tichetele sunt valabile timp de un an de la data emiterii. Angajatul are obligatia sa restituie tichetele expirate.

HG nr 1045 din 2018

Hotararea guvernamentala 1045/2018 aduce completari privind modul de aplicare a noii legi ce reglementeaza acordarea tichetelor cadou, respectiv Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, intrata in vigoare in prima zi a anului 2019.

Intrebari frecvente

Cand s-a modificat legea tichetelor?

Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare a fost publicata in Monitorul Oficial pe 10.07.2018 si actualizata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 114/2018 in 20.01.2019. In Monitorul Oficial 24 din 09/01/2019 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1045/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018.

Cat timp sunt valabile tichetele cadou?

Tichetul Up Cadou este valabil un an de la data emiterii.

Tichetele cadou se impoziteaza?

Tichetele cadou oferite de angajatori salariatilor, cat si cele oferite in beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, zilei de 8 martie, 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase sunt venituri neimpozabile pentru angajat, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei per eveniment. Limita de 150 lei se aplica separat pentru tichetele cadou acordate pentru fiecare ocazie din cele prevazute mai sus, pentru fiecare angajat si pentru fiecare copil minor al angajatului, chiar si in cazul in care parintii lucreaza la acelasi angajator. Daca contravaloarea tichetelor cadou depaseste 150 lei, partea care depaseste limita de 150 lei reprezinta venit impozabil din salarii si intra in baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii.

Pot acorda tichete cadou si pentru alte evenimente decat cele mentionate in lege?

Da. Poti acorda tichete cadou si cu alte ocazii, precum ziua companiei si alte date marcante, atat timp cat ele sunt mentionate in Contractul colectiv de munca sau intr-un regulament intern.

Ce presupune rambursarea tichetelor?

Transmite catre Up Romania tichetele colectate – fie prin curier din platforma Up Online, fie depunandu-le personal la sediul nostru. Ti se vor rambursa sumele in termenul precizat in contract.

In cat timp mi se ramburseaza tichetele?

Iti rambursam tichetele in maximum 30 de zile de la receptionarea lor.

Pana cand va pot trimite tichetele expirate?

Ai la dispozitie un termen de 60 de zile de la data de expirare inscrisa pe tichet in care trebuie ca tichetele Up Cadou sa ajunga la Up Romania. Nu se acorda contravaloarea lor in cazurile in care a fost depasit termenul.

Cat timp sunt valabile tichetele cadou?

Tichetele cadou sunt valabile un an de la data emiterii. Data de valabilitate este inscrisa pe tichet in format luna/an, tichetele fiind valabile pana la finalul lunii mentionate.

Unde pot folosi tichetele?

Poti folosi tichetele Up Cadou la oricare dintre comerciantii afiliati Up Romania. II identifici usor in lista din harta afiliatilor si urmarind insemnele Up Cadou ale partenerilor din zona ta.

Am tichete expirate, le pot trimite sa-mi dati altele?

Tichetele pot fi inlocuite doar in cazul unor aparitiei unor defecte sau deteriorari, nu si in cazul in care nu mai sunt in perioada lor de valabilitate.

Cand s-a modificat legea tichetelor?

Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare a fost publicata in Monitorul Oficial pe 10.07.2018 si actualizata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 114/2018 in 20.01.2019. In Monitorul Oficial 24 din 09/01/2019 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1045/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018.

Cat timp sunt valabile tichetele cadou?

Tichetul Up Cadou este valabil un an de la data emiterii.

Tichetele cadou se impoziteaza?

Tichetele cadou oferite de angajatori salariatilor, cat si cele oferite in beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, zilei de 8 martie, 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase sunt venituri neimpozabile pentru angajat, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei per eveniment. Limita de 150 lei se aplica separat pentru tichetele cadou acordate pentru fiecare ocazie din cele prevazute mai sus, pentru fiecare angajat si pentru fiecare copil minor al angajatului, chiar si in cazul in care parintii lucreaza la acelasi angajator. Daca contravaloarea tichetelor cadou depaseste 150 lei, partea care depaseste limita de 150 lei reprezinta venit impozabil din salarii si intra in baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii.

Pot acorda tichete cadou si pentru alte evenimente decat cele mentionate in lege?

Da. Poti acorda tichete cadou si cu alte ocazii, precum ziua companiei si alte date marcante, atat timp cat ele sunt mentionate in Contractul colectiv de munca sau intr-un regulament intern.

Ce presupune rambursarea tichetelor?

Transmite catre Up Romania tichetele colectate – fie prin curier din platforma Up Online, fie depunandu-le personal la sediul nostru. Ti se vor rambursa sumele in termenul precizat in contract.

In cat timp mi se ramburseaza tichetele?

Iti rambursam tichetele in maximum 30 de zile de la receptionarea lor.

Pana cand va pot trimite tichetele expirate?

Ai la dispozitie un termen de 60 de zile de la data de expirare inscrisa pe tichet in care trebuie ca tichetele Up Cadou sa ajunga la Up Romania. Nu se acorda contravaloarea lor in cazurile in care a fost depasit termenul.

Cat timp sunt valabile tichetele cadou?

Tichetele cadou sunt valabile un an de la data emiterii. Data de valabilitate este inscrisa pe tichet in format luna/an, tichetele fiind valabile pana la finalul lunii mentionate.

Unde pot folosi tichetele?

Poti folosi tichetele Up Cadou la oricare dintre comerciantii afiliati Up Romania. II identifici usor in lista din harta afiliatilor si urmarind insemnele Up Cadou ale partenerilor din zona ta.

Am tichete expirate, le pot trimite sa-mi dati altele?

Tichetele pot fi inlocuite doar in cazul unor aparitiei unor defecte sau deteriorari, nu si in cazul in care nu mai sunt in perioada lor de valabilitate.

Alte solutii Up care te-ar putea interesa

Solutii securizate si de calitate

Emiterea tichetelor cu valoare implica respectarea unor conditii de securitate optima pe care noi le indeplinim cu multa rigurozitate.

specimen fata elemente securitate tichet hartie up cadou

1. Perioada de valabilitate
2. Valoarea tichetului cadou
3. Cadru rezervat informatiilor pentru anagajator (denumire societate, CIF, mesaj pentru angajati)
4. Seria
5. Cod de bare
6. Cerneala termocromica: cerneala de securitate care devine transparenta la atingere
7. Microperforatii de siguranta usor de verificat la lumina.
8. Zona reactiva la razuirea cu o moneda: culoarea devine gri
9. Microtext – caractere microscopice greu de reprodus
10. Fibre de securitate in interiorul hartiei ce apar diferit colorate in functie de tipul de lumina la care sunt expuse (naturala sau UV)
11. Holograma, imagine 3D ale carei caracteristici sunt foarte greu de reprodus

specimen spate elemente securitate tichet hartie up cadou

12. "Guilloche", model grafic realizat prin calcul informatic, vizibil cu ochiul liber si tiparit cu cerneala fluorescenta
13. Cerneala fluorescenta la lumina UV
14. Spatiul destinat inscrierii datei si aplicarii stampilei unitatii afiliate unde a fost folosit tichetul
15. Interdictii referitoare la utilizarea tichetelor, stabilite prin lege
16. Informatii despre identificarea emitentului