Cardul de vacanta: solutia moderna pentru un colectiv stabil si performant

Puneti-va echipa pe primul loc oferindu-le o vacanta de neuitat, oriunde in Romania

Cere o oferta personalizata

Pentru a fi siguri ca esti o persoana, da click pe dolar.


Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii

Cardul de vacanta: solutia moderna pentru un colectiv stabil si performant

familie parinti copii relaxare card vacanta up romania

Legislatie vouchere de vacanta:

1. Voucherele de vacanta se emit numai in format electronic pe Cardul Up Vacanta.

2. Se prelungeste aplicabilitatea OUG 8/2009 pana la 31.12.2026.

card sau voucher de vacanta suport electronic up romania

Cardul Up Vacanta este versiunea moderna si practica de acordare a primelor si indemnizatiilor de vacanta, oferindu-le colegilor nenumarate optiuni de a petrece timp de calitate, alaturi de cei dragi, in zilele de concediu. Cardurile trebuie innoite o data la 5 ani, timp in care pot fi alimentate periodic, rapid si simplu.

Acesta poate fi folosit la plata transportului, cazarii, a meselor, a tratamentelor si a serviciilor de agrement dorite. Beneficiarii pot achizitiona produse si servicii oferite de agentii de turism, hoteluri, pensiuni si unitati de tratament balnear din Romania, cu mentiunea ca acestea trebuie sa aiba certificat de clasificare sau licenta, dupa caz, eliberate de institutia centrala responsabila in domeniul turismului, si sa fie afiliate retelei de parteneri Up Romania.

Cardul este dezvoltat sub licenta Mastercard si dispune de tehnologia contactless, astfel ca platile mai mici de 100 de lei pot fi facute fara a mai introduce codul PIN. Comisionul ramane 0, indiferent daca se plateste in unitatile de cazare, la agentie sau online.

Up Romania SRL emite si distribuie carduri de vacanta prin autorizatia data de Ministerul Finantelor Publice si prin reglementarile date de Ordonanta nr. 8 din 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, si de normele de aplicare aferente. Orice pachet turistic accesat cu ajutorul cardului de vacanta trebuie sa includa minimum o noapte de cazare.

Avantajele cardului de vacanta

AVANTAJE PENTRU INSTITUTII

 • Deductibilitate fiscala si scutire de taxe

 • Usor de implementat

 • Cele mai bune servicii pentru o gestionare simpla si rapida

 

AVANTAJE PENTRU ANGAJATI

 • Primesc un bonus considerabil destinat exclusiv vacantei

 • Petrec timp de calitate cu cei dragi

 • Se intorc la munca relaxati si pregatiti de lucru

Norme legale de acordare a cardului de vacanta

Institutiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, acorda, anual vouchere de vacanta in cuantum de 1.600 lei pentru un salariat.

 Voucherele de vacanta se acorda in limita sumelor prevazute distinct cu aceasta destinatie in bugetele proprii aprobate. Cardul de vacanta se comanda o data la cinci ani si poate fi alimentat atunci cand institutia ofera voucherele de vacanta beneficiarului. Poate fi folosit in orice unitate afiliata Up Romania care accepta plata cu cardul si care nu inregistreaza obligatii fiscale restante la bugetul general consolidat de natura celor administrate de ANAF, mai vechi de 90 de zile, pentru a achizitiona:

 • servicii de cazare

 • alimente

 • transport

 • tratamente balneare

 • surse de agrement.

Cere o oferta personalizata

Pentru a fi siguri ca esti o persoana, da click pe dolar.


Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii

Pasii de urmat pentru a intra in posesia cardurilor de vacanta

1

Semnezi contractul de prestari servicii

2

Creezi cont pe www.uponline.ro

3

Efectuezi comanda

4

Receptionezi cardurile

5

Achiti comanda

6

Distribui cardurile

7

Activezi cardurile

Unde pot fi folosite cardurile de vacanta

Angajatii isi pot petrece zilele de concediu impreuna cu familia, in cele mai spectaculoase destinatii din Romania. Cu ajutorul cardului, pot plati toate serviciile necesare unui concediu de calitate.

HARTA AFILIATI

Serviciile noastre

Pe care ti le oferim daca te intereseaza cardurile de tichete si acordarea acestora

COMANDA ONLINE

FACTURA ELECTRONICA

PIN PRIN IVR

APLICATIE MOBILA UTILIZATORI

AFILIERE LA CERERE

ASISTENTA DEDICATA

SERVICIU MULTIADRESA

TRACKING AWB

LISTA DISTRIBUTIE

Esti client Up Romania?

In sprijinul institutiilor care vor sa implementeze sistemul de carduri de vacanta intr-un mod eficient, am creat platforma Up Online – un singur loc pentru tot ce tine de gestionarea optima a acestui beneficiu extrasalarial.

ACCESEAZA UP ONLINE

Legislatia cardurilor de vacanta

Ordonanta de urgenta nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanta - consolidata in 17 decembrie 2021

Ordonanta de Urgenta publicata in Monitorul Oficial, partea I, Nr. 1202/17.12.2021 aduce urmatoarele modificari OUG 8/2009. Astfel, perioada de valabilitate a voucherelor de vacanta, emise in perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020 se prelungeste pana la data de 30 iunie 2022. Voucherele de vacanta aferente anilor 2022 – 2026 se emit doar pe suport electronic. Institutiile si autoritatile publice pot acorda o singura indemnizatie de vacanta sau o singura prima de vacanta, dupa caz, sub forma de vouchere de vacanta pe card, in cuantum de 1.450 lei pentru fiecare salariat, anual, in perioada 1 Ianuarie 2022 – 31 decembrie 2026.

OUG nr 8 din 2009

Conform OUG 8/2009 cu actualizarile ulterioare, cardul de vacanta este scutit de plata contributiilor sociale si este acordat de catre companii salariatilor la functia de baza. Acesta poate fi alimentat cu valoarea de 1.450 lei si poate fi utilizat pentru achitarea pachetelor turistice, care includ obligatoriu o noapte de cazare si sunt luate de la partenerii afiliati la reteaua emitentului.

Norme metodologice de aplicare a OUG 8/2009

Actualizate in prima luna a lui 2018, normele metodologice de aplicare a OUG 8/2009 prevad ca valoarea totala alimentata pe cardurile de vacanta sa fie o suma multiplu de 50 lei si ca aceasta poate fi folosita doar de catre beneficiarul cardului pentru achitarea serviciilor stabilite in lege, acesta avand obligatia sa returneze sumele necuvenite sau expirate. Termenul de valabilitate al sumelor de pe card este de 1 an de la data incarcarii.

Intrebari frecvente

La ce numar de telefon pot suna utilizatorii de carduri?

Numarul de telefon pe care il pot folosi posesorii cardurilor de vacanta emise de Up Romania este 021.402.83.23. Apelurile se pot face de luni pana vineri, intre orele 08.30 si 17.30.

In cat timp ajung cardurile si PIN-urile?

Atat cardurile noi Up Vacanta, cat si PIN-urile pe hartie, vor ajunge in cel mult 7 zile lucratoare de la data incasarii.

In cazul in care am ales pentru angajati PIN prin IVR, pot sa obtin si PIN pe hartie?

Aveti posibilitatea de a selecta un singur tip de PIN pentru angajatii institutiei dumneavoastra. Recomandarea Up Romania este sa alegeti PIN-ul prin IVR. Este mai sigur, modern si usor de folosit de catre posesorii cardurilor.

Cum trebuie sa procedez daca vreau PIN-ul pe hartie?

Daca vreti sa optati pentru PIN-ul pe hartie, trimiteti un mail cu acest subiect la adresa info@upromania.ro.

Se pot face plati online cu cardul de vacanta?

Da, platile online cu cardul de vacanta sunt posibile.

Pot folosi vouchere de vacanta la plata combustibilului?

Nu se pot acoperi cheltuielile cu combustibililul, voucherele de vacanta putand fi folosite doar la plata pachetelor turistice cu o componenta de servicii de turism si agrement si cu cel putin o noapte de cazare.

Cum se face achizitia pe SICAP?

Pentru achizitia direct, intrati in catalogul de produse, selectati Vouchere de vacanta, apoi alegeti UP ROMANIA SRL, cod CPV 79823000-9, Servicii de tiparire si livrare.

Trebuie sa fac achizitie pe SICAP de fiecare data cand comand vouchere de vacanta?

Da, cand comandati vouchere de vacanta, va trebui sa faceti o achizitie prin SICAP urmand pasii urmatori: din catalogul de produse, selectati « Vouchere de vacanta », apoi selectati UP ROMANIA SRL, cod CPV 79823000-9, Servicii de tiparire si livrare.

Se poate plati si masa cu voucherul de vacanta?

Da, voucherele de vacanta pot fi folosite si pentru plata meselor, in cadrul unui sejur care cuprinde minimum o noapte de cazare.

La cat timp primesc banii in cont dupa efectuarea tranzactiei cu cardul de vacanta?

Vei primi banii la fel cum ii primesti pentru orice tranzactie efectuata cu cardul in magazinul tau. Verifica la banca de la care ai POS-ul care este termenul in care ti se vor vira banii pentru tranzactiile cu cardul efectuate la POS. De obicei, bancile vireaza banii a doua zi.

Cine imi vireaza banii?

Vei primi banii de la banca de la care ai POS-ul pentru ca platile vor fi transferate de Up Romania catre aceasta banca prin Master Card.

Mi se ofera un raport la final de luna cu tranzactiile efectuate?

Din contul tau de partener afiliat de pe www.uponline.ro poti extrage un raport cu tranzactiile realizate intr-un anumit interval de timp.

Comisionul se retine la tranzactie sau se plateste ulterior?

Prin intermediul bancii la care au POS-ul, afiliatii primesc intreaga valoare a tranzactiei, deoarece comisionul nu se retine din valoarea acesteia. Up Romania emite factura pentru plata comisionului. Valoarea facturii poate fi dedusa din valoarea tichetelor pe suport de hartie trimise de afiliat catre Up Romania. In cazul in care nu au fost returnate tichetele pe suport de hartie, plata va trebui efectuata prin virament bancar.

Daca fac contract de afiliere cu Up Romania, pot incasa cu cardurile emise de catre toti emitentii de tichete valoare?

Trebuie sa faci cate un contract cu fiecare emitent de tichete de valoare, pentru a putea accepta plata cu cardurile emise de ei.

Unde pot folosi cardul?

Cardul de Up Vacanta poate fi folosit in reteaua de parteneri afiliati Up Romania. Consulta lista acestora in harta afiliatilor si urmareste insemnele Up Vacanta din locatiile comerciantilor afiliati.

Cum ma pot loga in aplicatia mobila?

Daca nu te-ai logat niciodata in aplicatia mobila sau daca te-ai logat, insa nu ti-ai modificat parola dupa prima logare, te poti loga folosind ultimele sase cifre din CNP si ultimele 4 cifre de pe card. Daca ti-ai pierdut parola aleasa dupa prima logare, te rugam sa soliciti o noua parola direct din aplicatie, prin optiunea ‘Am uitat parola’.

Cat timp sunt valabile sumele de pe cardul de vacanta?

Sumele incarcate pe cardul Up Vacanta sunt valabile un an de la data incarcarii pe card.

In cazul in care am PIN prin IVR, pot sa obtin si PIN pe hartie?

Angajatorul tau are optiunea de a opta pentru una dintre cele doua modalitati de a primi PIN-ul: prin IVR sau pe hartie. Nu se pot accesa ambele variante.

Cum trebuie sa procedez daca vreau PIN-ul pe hartie?

Daca vrei PIN-ul pe hartie, trebuie sa ii ceri angajatorului tau sa solicite modificarea optiunii de PIN prin IVR in varianta PIN-ului pe hartie, caz in care modificarea se face pentru toti beneficiarii din companie.

Se pot face plati online cu cardul de vacanta?

Incepand din anul 2021, cardul de vacanta poate fi folosi si pentru plata online, conform legii 165/2018.

Cum pot recupera PIN-ul?

Solicitarea de reemitere se face diferit in functie de modul in care a fost primit PIN-ul initial. In cazul PIN-ului pe hartie, adreseaza-te angajatorului tau. In cazul PIN-ului prin IVR, apeleaza numarul 0374 66 22 73.

De ce nu am primit SMS?

Vorbeste cu angajatorul tau si afla daca nu ai primit SMS din cauza unei probleme tehnice sau daca el a decis sa renunte la optiunea SMS, caz in care iti ramane insa optiunea de a verifica istoricul tranzactiilor accesand aplicatia mobila.

Care sunt pasii de logare in contul online?

Pentru prima logare, intra pe www.uponline.ro si completeaza campurile “Utilizator” si “Parola” cu ultimele 6 cifre din CNP, urmate de ultimele 4 cifre din CNP. Dupa prima logare, iti poti modifica parola.

Pot schimba codul PIN?

Codul PIN ramane acelasi pe toata perioada de valabilitate a cardului. In cazul pierderii, se procedeaza diferit in functie de suport. In cazul PIN-ului pe hartie, cere-i reemiterea angajatorului tau. In cazul PIN-ului prin IVR, suna la 021.402.82.23.

Trebuie sa am internet ca sa pot folosi aplicatia?

Aplicatia mobila este accesabila doar cand ai internet.

Pot folosi vouchere de vacanta la plata combustibilului?

Nu, voucherele de vacanta acopera cheltuielile pentru pachete turistice care au in componenta servicii de turism si agrement cu minimum o noapte de cazare.

La ce numar de telefon pot suna utilizatorii de carduri?

Numarul de telefon pe care il pot folosi posesorii cardurilor de vacanta emise de Up Romania este 021.402.83.23. Apelurile se pot face de luni pana vineri, intre orele 08.30 si 17.30.

In cat timp ajung cardurile si PIN-urile?

Atat cardurile noi Up Vacanta, cat si PIN-urile pe hartie, vor ajunge in cel mult 7 zile lucratoare de la data incasarii.

In cazul in care am ales pentru angajati PIN prin IVR, pot sa obtin si PIN pe hartie?

Aveti posibilitatea de a selecta un singur tip de PIN pentru angajatii institutiei dumneavoastra. Recomandarea Up Romania este sa alegeti PIN-ul prin IVR. Este mai sigur, modern si usor de folosit de catre posesorii cardurilor.

Cum trebuie sa procedez daca vreau PIN-ul pe hartie?

Daca vreti sa optati pentru PIN-ul pe hartie, trimiteti un mail cu acest subiect la adresa info@upromania.ro.

Se pot face plati online cu cardul de vacanta?

Da, platile online cu cardul de vacanta sunt posibile.

Pot folosi vouchere de vacanta la plata combustibilului?

Nu se pot acoperi cheltuielile cu combustibililul, voucherele de vacanta putand fi folosite doar la plata pachetelor turistice cu o componenta de servicii de turism si agrement si cu cel putin o noapte de cazare.

Cum se face achizitia pe SICAP?

Pentru achizitia direct, intrati in catalogul de produse, selectati Vouchere de vacanta, apoi alegeti UP ROMANIA SRL, cod CPV 79823000-9, Servicii de tiparire si livrare.

Trebuie sa fac achizitie pe SICAP de fiecare data cand comand vouchere de vacanta?

Da, cand comandati vouchere de vacanta, va trebui sa faceti o achizitie prin SICAP urmand pasii urmatori: din catalogul de produse, selectati « Vouchere de vacanta », apoi selectati UP ROMANIA SRL, cod CPV 79823000-9, Servicii de tiparire si livrare.

Se poate plati si masa cu voucherul de vacanta?

Da, voucherele de vacanta pot fi folosite si pentru plata meselor, in cadrul unui sejur care cuprinde minimum o noapte de cazare.

La cat timp primesc banii in cont dupa efectuarea tranzactiei cu cardul de vacanta?

Vei primi banii la fel cum ii primesti pentru orice tranzactie efectuata cu cardul in magazinul tau. Verifica la banca de la care ai POS-ul care este termenul in care ti se vor vira banii pentru tranzactiile cu cardul efectuate la POS. De obicei, bancile vireaza banii a doua zi.

Cine imi vireaza banii?

Vei primi banii de la banca de la care ai POS-ul pentru ca platile vor fi transferate de Up Romania catre aceasta banca prin Master Card.

Mi se ofera un raport la final de luna cu tranzactiile efectuate?

Din contul tau de partener afiliat de pe www.uponline.ro poti extrage un raport cu tranzactiile realizate intr-un anumit interval de timp.

Comisionul se retine la tranzactie sau se plateste ulterior?

Prin intermediul bancii la care au POS-ul, afiliatii primesc intreaga valoare a tranzactiei, deoarece comisionul nu se retine din valoarea acesteia. Up Romania emite factura pentru plata comisionului. Valoarea facturii poate fi dedusa din valoarea tichetelor pe suport de hartie trimise de afiliat catre Up Romania. In cazul in care nu au fost returnate tichetele pe suport de hartie, plata va trebui efectuata prin virament bancar.

Daca fac contract de afiliere cu Up Romania, pot incasa cu cardurile emise de catre toti emitentii de tichete valoare?

Trebuie sa faci cate un contract cu fiecare emitent de tichete de valoare, pentru a putea accepta plata cu cardurile emise de ei.

Unde pot folosi cardul?

Cardul de Up Vacanta poate fi folosit in reteaua de parteneri afiliati Up Romania. Consulta lista acestora in harta afiliatilor si urmareste insemnele Up Vacanta din locatiile comerciantilor afiliati.

Cum ma pot loga in aplicatia mobila?

Daca nu te-ai logat niciodata in aplicatia mobila sau daca te-ai logat, insa nu ti-ai modificat parola dupa prima logare, te poti loga folosind ultimele sase cifre din CNP si ultimele 4 cifre de pe card. Daca ti-ai pierdut parola aleasa dupa prima logare, te rugam sa soliciti o noua parola direct din aplicatie, prin optiunea ‘Am uitat parola’.

Cat timp sunt valabile sumele de pe cardul de vacanta?

Sumele incarcate pe cardul Up Vacanta sunt valabile un an de la data incarcarii pe card.

In cazul in care am PIN prin IVR, pot sa obtin si PIN pe hartie?

Angajatorul tau are optiunea de a opta pentru una dintre cele doua modalitati de a primi PIN-ul: prin IVR sau pe hartie. Nu se pot accesa ambele variante.

Cum trebuie sa procedez daca vreau PIN-ul pe hartie?

Daca vrei PIN-ul pe hartie, trebuie sa ii ceri angajatorului tau sa solicite modificarea optiunii de PIN prin IVR in varianta PIN-ului pe hartie, caz in care modificarea se face pentru toti beneficiarii din companie.

Se pot face plati online cu cardul de vacanta?

Incepand din anul 2021, cardul de vacanta poate fi folosi si pentru plata online, conform legii 165/2018.

Cum pot recupera PIN-ul?

Solicitarea de reemitere se face diferit in functie de modul in care a fost primit PIN-ul initial. In cazul PIN-ului pe hartie, adreseaza-te angajatorului tau. In cazul PIN-ului prin IVR, apeleaza numarul 0374 66 22 73.

De ce nu am primit SMS?

Vorbeste cu angajatorul tau si afla daca nu ai primit SMS din cauza unei probleme tehnice sau daca el a decis sa renunte la optiunea SMS, caz in care iti ramane insa optiunea de a verifica istoricul tranzactiilor accesand aplicatia mobila.

Care sunt pasii de logare in contul online?

Pentru prima logare, intra pe www.uponline.ro si completeaza campurile “Utilizator” si “Parola” cu ultimele 6 cifre din CNP, urmate de ultimele 4 cifre din CNP. Dupa prima logare, iti poti modifica parola.

Pot schimba codul PIN?

Codul PIN ramane acelasi pe toata perioada de valabilitate a cardului. In cazul pierderii, se procedeaza diferit in functie de suport. In cazul PIN-ului pe hartie, cere-i reemiterea angajatorului tau. In cazul PIN-ului prin IVR, suna la 021.402.82.23.

Trebuie sa am internet ca sa pot folosi aplicatia?

Aplicatia mobila este accesabila doar cand ai internet.

Pot folosi vouchere de vacanta la plata combustibilului?

Nu, voucherele de vacanta acopera cheltuielile pentru pachete turistice care au in componenta servicii de turism si agrement cu minimum o noapte de cazare.

Alte solutii Up care te-ar putea interesa

Solutii securizate si de calitate

Emiterea tichetelor cu valoare implica respectarea unor conditii de securitate optima pe care noi le indeplinim cu multa rigurozitate.

specimen fata elemente securitate card sau voucher vacanta electronic up vacanta

1. Numar card: permite identificarea unica a cardului de vacanta.
2. Numele utilizatorului, denumire angajator, cod fiscal
3. Valabilitate: 4 ani
4. Insemne tehnologie Contactless
5. Cuvintele "VOUCHER DE VACANTA ELECTRONIC", cu litere majuscule pe fata suportului electronic

specimen spate elemente securitate card sau voucher vacanta electronic up vacanta

7. Banda magnetica
8. Logo-ul retelei de acceptare (Mastercard): permite recunoasterea simpla de catre comercianti
9. Interdictia de a utiliza tichetul de masa in alte locatii decat in unitatile afiliate de pe teritoriul Romaniei.
10. Codul CVV
10. Datele de identificare si de contact ale emitentului cardului Up Vacanta.