Tichetele sociale pentru produse alimentare si mese calde, oferite pe suport electronic prin programul “Sprijin pentru Romania”, sunt destinate categoriilor sociale vulnerabile.

Sprijinul material este finantat din bugetul de stat si din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Incluziune si Demnitate Sociala (POIDS) si prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).

Beneficiarii pot folosi cardurile Up Social oferite in cadrul programului, la magazinele partenere, numai pentru achizitia de produse alimentare si de mese calde.


Valoare Voucher

Valoare nominala
250 de lei
o data la doua luni
in perioada iunie-decembrie 2022


Numar de beneficiari

peste 2,5 milioane de beneficiari in situatii
de deprivare materiala sau risc de saracie


Valorea totala a proiectului

aproximativ 3 miliarde de lei

Consulta cadrul legislativ

Lista partenerilor afiliati Program
"Sprijin pentru Romania"

Descarca afisul pentru semnalizarea catre beneficiari a parteneriatului

Beneficiarii tichetelor sociale pe suport electronic pentru alimente si mese calde

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflati in evidenta caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate in baza legilor cu caracter special, platite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale caror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1500 lei;

  • persoanele – copii si adulti – cu grad de handicap grav, accentuat sau mediu ale caror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei;

  • familiile cu cel putin 2 copii in intretinere ale caror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

  • familiile monoparentale ale caror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social in conditiile Legii nr. 416/2001, cu modificarile si completarile ulterioare;

  • persoanele fara adapost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale in vigoare.

Intrebari frecvente

Ce valoare primesc pe card?

Cardul va fi incarcat cu suma de 250 de lei, o data la doua luni, pana la finalul anului 2022.

Ce valabilitate au valorile incarcate pe card ?

Valorile sunt valabile 12 luni de la data incarcarii lor.

Cum platesc cu cardul?

Pentru plati cu o valoare mai mica de 100 de lei, nu este nevoie sa folositi codul PIN: doar apropiati cardul de POS. Pentru plati cu o valoare mai mare de 100 de lei: tastati codul PIN al cardului pentru aprobare.

Cum aflu PIN-ul cardului?

Separat fata de plicul in care este cardul, primiti un alt plic care contine codul PIN si instructiunile necesare.

Cum aflu PIN-ul, daca l-am pierdut sau nu mi-l mai amintesc?

Daca nu mai sunteti in posesia codului PIN, va rugam sa alegeti una dintre variantele de mai jos pentru a-l recupera:
- din aplicatia mobila Up Mobil, pe care o puteti descarca gratuit. Ulterior, va creati un cont folosind numele si prenumele dvs., adresa de e-mail si o parola pe care o setati. Pentru a avea acces la toate informatiile, va logati la contul din aplicatie folosind adresa de e-mail si parola. Pentru a afla PIN-ul, selectati cardul si alegeti din meniu optiunea « Arata PIN »;
- apelati 0374 66 22 73, unde solicitati PIN-ul, avand la indemana cardul si CNP-ul.

Unde pot folosi cardul?

Cardul « Sprijin pentru Romania » emis de Up Romania poate fi folosit doar la magazinele partenere pe care le identificati: pe site-ul www.upromania.ro ori in aplicatia mobila gratuita Up Mobil la magazinele unde vedeti afisul cu insemnele programului « Sprijin pentru Romania » si denumirea « Up Romania ».

Cum aflu ce suma mai am pe card?

Pentru a afla suma disponibila pe card, apelati la 0374 66 22 73 avand la indemana cardul si CNP-ul sau folositi aplicatia Up Mobil.

Ce fac daca nu mai am cardul ?

Daca ati pierdut cardul sau acesta v-a fost furat, este necesar sa il blocati. Pentru aceasta, va rugam sa apelati 0374 66 22 73 sau sa intrati in contul din Up Mobil si sa blocati cardul din aplicatie.

Pot retrage numerar de pe carduri?

Nu puteti retrage numerar de la bancomate. Cardul poate fi utilizat doar pentru achizitionarea de produse alimentare/mese calde de la comerciantii parteneri Up Romania.

De asemenea, sunt interzise si pot fi sanctionate, conform legii: folosirea cardului pentru a achizitiona alte produse decat cele alimentare sau mese calde, valorificarea prin transformarea in bani (vanzarea cardului), folosirea de catre alta persoana decat titularul. In cazuri exceptionale, in care beneficiarul nu se poate deplasa, acesta poate incredinta cardul unei persoane apropiate, dar numai impreuna cu actul de identitate al titularului.

Solutii securizate si de calitate

Emiterea tichetelor cu valoare implica respectarea unor conditii de securitate optima pe care noi le indeplinim cu multa rigurozitate.

1. Logo Uniunea Europeana
2. Logo Guvernul Romaniei
3. Textul „TICHET SOCIAL ELECTRONIC”
4. Numele si Prenumele destinatarului
5. Numarul card: permite identificarea unica a cardului
6. Logo tri-color
7. Text “Programul National Sprijin pentru Romania ”
8. Valabilitate
9. CIP

10. Banda magnetica
11. Spatiu semnatura destinatar card
12. Numar de telefon asistenta utilizatori
13. Interdictii referitoare la utilizarea cardului social - informatii cu privire la destinatia sumelor alocate / interdictii de utilizare;
14. Denumire si logo emitent card si logo partener (Mastercard)
15. Datele de identificare ale emitentului