Tichetele sociale pentru gradinita: solutia dedicata copiilor din familii defavorizate

E simplu sa faci bine. Oferiti copiilor o sansa la un viitor mai bun printr-un stimulent educational.

Cere o oferta personalizata

Pentru a fi siguri ca esti o persoana, da click pe tricou.


Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii

Tichetele sociale pentru gradinita: solutia dedicata copiilor din familii defavorizate

copii se joaca jucarii tichete sociale gradinita up romania
copii se joaca jucarii tichete sociale gradinita up romania

Creat in sprijinul educatiei copiilor din familii cu venituri mici, tichetul social pentru gradinita stimuleaza frecventarea zilnica a cursurilor prescolare, un element cheie in dezvoltarea lor si a comunitatii din care fac parte.
Acordarea lor e conditionata de prezenta zilnica a copilului la cursurile prescolare, cu exceptiile specificate in normele de aplicare a legii.

Tichetul social este reglementat de Legea nr. 248/2015 si de normele metodologice aferente. Este acordat de primarii, din bugetul de stat, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata.
De la 1.03.2023 valoarea nominala a unui tichet social pentru gradinita a crescut de la 105.1 lei, la 119.6 lei. Pentru anul 2022, Institutul National de Statistica a publicat o rata a inflatiei de 13,8% iar valoarea Indicatorului Social de Referinta va creste de la 525,5 lei, la 598 de lei. Tichetele pot fi folosite doar pentru achizitionarea produselor necesare prescolarilor: produse alimentare, de igiena, imbracaminte, incaltaminte, rechizite si articole scolare. Nu pot fi folosite pentru a achizitiona tigari si produse alcoolice.

Avantajele tichetelor sociale pentru gradinita

INSTITUTII

 • Integrarea copiilor din familii defavorizate in sistemul educational

 • Garantia cheltuirii bugetului alocat in scopul specific ales

 • Proces simplu si rapid de acordare

 

BENEFICIARI

 • O sansa la un viitor mai bun

 • Perioada de valabilitate extinsa

 • Retea larga de magazine in care poate fi utilizat

Conditii de acordare ale tichetelor sociale pentru gradinita

 • Venitul lunar al fiecarui membru al familiei nu trebuie sa depaseasca de mai mult de doua ori nivelul venitului minim garantat

 • Copilul beneficiar trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani si sa aiba prezenta zilnica la gradinita, cu exceptiile specificate in normele de aplicare a legii nr. 248/2015 si a legii nr 49/2020 si a OUG 30 / 18.03.2020 cu modificarile si completarile ulterioare.

 • Simplificare: va fi eliminata obligativitatea cererii pe care trebuiau sa o faca parintii pentru inscrierea copiilor in program. Depunerea la primarie de catre titulari a unui dosar care cuprinde: acte privind veniturile si componenta familiei, documentul de inscriere la gradinita

 • Stimulentele educationale se acorda copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocatie pentru sustinerea familiei acordata in baza Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei.

 • Stimulentul educational se acorda si copiilor aflati in ingrijirea persoanei care a fost desemnata de parinte pentru intretinerea copilului, pe perioada absentei parintilor, (...) daca veniturile pe persoana, inclusiv copilul aflat in ingrijire, nu depasesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocatiei pentru sustinerea familiei.

 • Stimulentul educational se acorda numai pentru copiii inscrisi într-o unitate de invatamant prescolar, conform Legii educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

 • Stimulentele educationale se acorda, din oficiu, copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocatie pentru sustinerea familiei, odata cu stabilirea dreptului de alocatie pentru sustinerea familiei, sau dupa acordarea acestuia, persoanei care este si titularul alocatiei pentru sustinerea familiei.

 • Stimulentele educationale se acorda, pe baza de cerere, copiilor aflati in ingrijirea persoanei care a fost desemnata de parinte pentru intretinerea copilului, pe perioada absentei parintilor, daca veniturile pe persoana, inclusiv copilul aflat in ingrijire, nu depasesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocatiei pentru sustinerea familiei.

Etapele acordarii tichetelor sociale pentru gradinite

SOLICITAREA

Titularii trimit la primarie dosarul cu documente solicitate pentru participarea in program (data limita 20 decembrie a anului calendaristic)

STABILIREA

Se verifica si comunica numarul beneficiarilor eligibili atat catre administratia finantelor publice, cat si catre gradinite (data-limita: 31 decembrie a anului calendaristic).

BUGETAREA

Se centralizeaza numarul beneficiarilor in elaborarea bugetului de stat, in functie de care se repartizeaza apoi bugetele locale la primarii (dupa formula: nr. beneficiari x nr. luni de scolarizare x 100 lei).

ADMINISTRAREA

Se asigura din bugetele locale cheltuielile administrative pentru gestionarea stimulentului.

EVIDENTA

Lunar, primaria urmareste procesul de achizitie, distributie si returnare a tichetelor neutilizate, conform anexelor 3, 4 si 5 din Normele de aplicare a Legii nr. 248/2015.

Unde pot fi folosite tichetele sociale pentru gradinita

Parintii copiilor care beneficiaza de acest stimulent au la dispozitie o retea larga de magazine si librarii din care pot achizitiona produsele de care au nevoie pentru trimiterea copilului la cursuri in conditii optime.

HARTA AFILIATI

Parcursul tichetelor sociale pentru gradinita

Institutia publica achizitioneaza tichete sociale de la Up Romania

Distribuie tichetele


Beneficiari

Folosesc tichetele


Magazine afiliate

Up Romania ramburseaza tichetele


Parteneri afiliati

Cere o oferta personalizata

Pentru a fi siguri ca esti o persoana, da click pe tricou.


Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii

Serviciile noastre

Uite care sunt serviciile de care beneficiezi in cadrul colaborarii noastre.

COMANDA ONLINE

FACTURA ELECTRONICA

PERSONALIZARE TICHETE

AFILIERE LA CERERE

CARNETE NOMINALE

ASISTENTA DEDICATA

PLICURI UP CADOU

SERVICIU MULTIADRESA

PRODUSE SECURIZATE

RETUR TICHETE

TRACKING AWB

LISTA DISTRIBUTIE

Esti client Up Romania?

Pentru o gestionare mai simpla si eficienta a tichetelor sociale pentru gradinita, accesati platforma Up Online. Veti gasi aici optiunile de a comanda tichete, a vedea facturile si a consulta istoricul comenzilor.

ACCESEAZA UP ONLINE

Legislatia tichetelor sociale pentru gradinita

Hotararea nr. 391/2021 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/2015

Hotararea nr. 391/2021 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate si a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru gradinita, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 15/2016

Legea nr. 49/2020

Legea nr. 49/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate

Legea nr. 248 din 2015

Legea 248/2015, cu completarile si modificarile ulterioare, prevede acordarea de tichete sociale pentru gradinita cu scopul de a stimula participarea in invatamantul prescolar a copiilor proveniti din familii defavorizate si de a mari accesul la educatie al acestora. Conform legii, stimulentul in valoare de 50 lei este acordat la cererea unuia dintre parinti sau a tutorelui legal beneficiarilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani, cu conditia ca venitul lunar per membru de familie sa nu depaseasca dublul venitului minim garantat.

Norme metodologice de aplicare a legii 248/2015

Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.248/2015 privind incurajarea participarii la invatamantul prescolar a copiilor proveniti din familii defavorizate si procedura de acordare a tichetelor sociale pentru gradinita.

HG nr 15 din 2016

Hotararea guvernamentala pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.248/2015 privind incurajarea participarii la invatamantul prescolar a copiilor proveniti din familii defavorizate si procedura de acordare a tichetelor sociale pentru gradinita.

Intrebari frecvente

Cat timp sunt valabile tichetele pentru gradinita?

Tichetele Up Social pentru Gradinita sunt valabile un an de la data emiterii.

Tichetele sociale pot fi personalizate?

Da, tichetele Up Social pentru gradinita pot fi personalizate cu logo si mesaj, iar coperta acestora poate fi personalizata integral.

Cum pot limita achizitiile cu tichetul social doar la anumite categorii de produse/servicii?

Puteti stabili categoriile de produse si servicii care sa poata fi achizitionate de beneficiarii acestora, asigurandu-va astfel de transparenta in utilizarea fondurilor.

Ce presupune rambursarea tichetelor?

Trimite-ne tichetele colectate folosind optiunile disponibile: transport prin curier din platforma Up Online sau prin depundere personala la sediul Up Romania. Noi iti rambursam contravaloarea lor in termenul prevazut in contract.

In cat timp mi se ramburseaza tichetele?

Dupa receptionarea tichetelor, Up Romania ramburseaza in termen de 30 de zile.

Pana cand va pot trimite tichetele expirate?

Poti trimite tichetele expirate in termen de cel mult 60 de zile de la data de expirare inscrisa pe suprafata lor. Dupa aceast termen, nu se mai acorda contravaloarea lor.

Unde pot folosi tichetele sociale pentru gradinita?

Vezi in harta partenerilor afiliati care sunt partenerii Up Romania care accepta plata cu tichetele Up Social.

Cat timp sunt valabile tichetele?

Tichetele Up Social pentru gradinita sunt valabile un an de la data emiterii.

Ce pot cumpara cu tichetele sociale?

Tichetul Up Social pentru gradinita iti permite sa cumperi alimente, produse de igiena si farmaceutice, imbracaminte si incaltaminte, rechizite, activitati educative sau produse specifice copiilor care merg la gradinita.

Pot primi contravaloarea in bani a tichetelor?

Nu poti primi contravaloarea in bani si nici rest la plata cu tichete sociale pentru gradinita.

Cat timp sunt valabile tichetele pentru gradinita?

Tichetele Up Social pentru Gradinita sunt valabile un an de la data emiterii.

Tichetele sociale pot fi personalizate?

Da, tichetele Up Social pentru gradinita pot fi personalizate cu logo si mesaj, iar coperta acestora poate fi personalizata integral.

Cum pot limita achizitiile cu tichetul social doar la anumite categorii de produse/servicii?

Puteti stabili categoriile de produse si servicii care sa poata fi achizitionate de beneficiarii acestora, asigurandu-va astfel de transparenta in utilizarea fondurilor.

Ce presupune rambursarea tichetelor?

Trimite-ne tichetele colectate folosind optiunile disponibile: transport prin curier din platforma Up Online sau prin depundere personala la sediul Up Romania. Noi iti rambursam contravaloarea lor in termenul prevazut in contract.

In cat timp mi se ramburseaza tichetele?

Dupa receptionarea tichetelor, Up Romania ramburseaza in termen de 30 de zile.

Pana cand va pot trimite tichetele expirate?

Poti trimite tichetele expirate in termen de cel mult 60 de zile de la data de expirare inscrisa pe suprafata lor. Dupa aceast termen, nu se mai acorda contravaloarea lor.

Unde pot folosi tichetele sociale pentru gradinita?

Vezi in harta partenerilor afiliati care sunt partenerii Up Romania care accepta plata cu tichetele Up Social.

Cat timp sunt valabile tichetele?

Tichetele Up Social pentru gradinita sunt valabile un an de la data emiterii.

Ce pot cumpara cu tichetele sociale?

Tichetul Up Social pentru gradinita iti permite sa cumperi alimente, produse de igiena si farmaceutice, imbracaminte si incaltaminte, rechizite, activitati educative sau produse specifice copiilor care merg la gradinita.

Pot primi contravaloarea in bani a tichetelor?

Nu poti primi contravaloarea in bani si nici rest la plata cu tichete sociale pentru gradinita.

Alte solutii Up care te-ar putea interesa

Solutii securizate si de calitate

Emiterea tichetelor cu valoare implica respectarea unor conditii de securitate optima pe care noi le indeplinim cu multa rigurozitate.

specimen fata elemente securitate tichet social gradinita up romania

1. Perioada de valabilitate
2. Valoarea tichetului de masa
3. Cadru rezervat informatiilor pentru anagajator ( denumire societate, CIF, mesaj pentru angajati)
4. Seria
5. Cod de bare
6. Cerneala termocromica: cerneala de securitate care devine transparenta la atingere
7. Microperforatii de siguranta usor de verificat la lumina.
8. Zona reactiva la razuirea cu o moneda: culoarea devine gri
9. Microtext – caractere microscopice greu de reprodus
10. Fibre de securitate in interiorul hartiei ce apar diferit colorate in functie de tipul de lumina la care sunt expuse (naturala sau UV)
11. Holograma, imagine 3D ale carei caracteristici sunt foarte greu de reprodus

specimen spate elemente securitate tichet social gradinita up romania

12. "Guilloche", model grafic realizat prin calcul informatic, vizibil cu ochiul liber si tiparit cu cerneala fluorescenta
13. Cerneala fluorescenta la lumina UV
14. Spatiul destinat inscrierii datei si informatiile despre unitatii afiliate unde a fost folosit tichetul
15. Interdictii referitoare la utilizarea tichetelor, stabilite prin lege
16. Informatii despre identificarea emitentului