Tichetele sociale pentru gradinita: solutia dedicata copiilor din familii defavorizate

E simplu sa faci bine. Oferiti copiilor o sansa la un viitor mai bun printr-un stimulent educational.

Cere o oferta personalizata

Pentru a fi siguri ca esti o persoana, da click pe lupa.


Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii

Tichetele sociale pentru gradinita: solutia dedicata copiilor din familii defavorizate

copii se joaca jucarii tichete sociale gradinita up romania
copii se joaca jucarii tichete sociale gradinita up romania

Creat in sprijinul educatiei copiilor din familii cu venituri mici, tichetul social pentru gradinita reprezinta un stimulent educational sub forma unui ajutor pentru familiile defavorizate cu copii si stimuleaza frecventarea zilnica a cursurilor prescolare, un element cheie in dezvoltarea lor si a comunitatii din care fac parte.

Acordarea lor este conditionata de prezenta zilnica a copilului la cursurile prescolare, cu exceptiile specificate in normele de aplicare a legii. 

Tichetul social este reglementat de Legea nr. 248/2015 si de normele metodologice aferente, iar, incepand cu data de 01.01.2024, acesta este acordat familiilor beneficiare de venit minim de incluziune care include componenta de ajutor pentru familiile cu copii, cuantumul acestuia, criteriile si procedura de acordare si de decontare, precum, si majorarea valorii acestuia fiind reglementate prin raportare la Legea nr.196/2016 privind venitul minim de incluziune si prin normele metodologice de aplicare a acestei legi, care se aplica in mod corespunzator. Fondurile necesare pentru plata ajutorului pentru familiile cu copii sub forma tichetului social se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.

Incepand cu data de 01.01.2024 tichetul social pentru gradinita, ca stimulent educational este acordat ca ajutor pentru familia cu copii, care este un ajutor financiar, parte componenta a venitului minim de incluziune, iar cuantumul acestuia se stabileste in functie de nivelul venitului net lunar ajustat si numarul de copii din familie, in conformitate cu prevederile art.18 raportat la art.8 si art. 9 din Legea nr.196/2016 privind venitul minim de incluziune. Tichetele pot fi folosite doar pentru achizitionarea produselor necesare prescolarilor: produse alimentare, de igiena, imbracaminte, incaltaminte, rechizite si articole scolare. Nu pot fi folosite pentru a achizitiona tigari si produse alcoolice.


Avantajele tichetelor sociale pentru gradinita

INSTITUTII

 • Integrarea copiilor din familii defavorizate in sistemul educational

 • Garantia cheltuirii bugetului alocat in scopul specific ales

 • Proces simplu si rapid de acordare

 

BENEFICIARI

 • O sansa la un viitor mai bun

 • Perioada de valabilitate extinsa

 • Retea larga de magazine in care poate fi utilizat

Conditii de acordare ale tichetelor sociale pentru gradinita

 • • Veniturile lunare nete ajustate ale fiecarei familii nu trebuie sa depaseasca 700 de lei.
 • • Copilul beneficiar trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani si sa aiba prezenta zilnica la gradinita, cu exceptiile specificate in normele de aplicare a Legii nr. 248/2015, a Legii nr 49/2020 si a OUG 30 / 18.03.2020 cu modificarile si completarile ulterioare
 • • Stimulentele educationale se acorda pe baza cererii reprezentantului familiei,  care este cel desemnat de catre soti de comun acord sau, in caz de neintelegere, de autoritatea tutelara sau, in cazul familiei monoparentale, parintele singur, care se inregistreaza la serviciul public de asistenta sociala de la nivelul primariei comunei, orasului, municipiului sau a sectorului municipiului Bucuresti in a carui raza teritoriala isi are domiciliul ori resedinta sau, dupa caz, traieste titularul dreptului.
 • • Cererea este insotita de declaratia pe propria raspundere privind veridicitatea datelor inscrise in cerere, de un angajament de plata pentru situatiile in care se pot constata drepturi acordate necuvenit, precum si de documente doveditoare.
 • • Titularul dreptului este persoana care indeplineste conditiile de eligibilitate prevazute de Lega nr.196/2016 privind venitul minim de incluziune si care completeaza cererea in format letric sau electronic pentru acordarea venitului minim de incluziune, personal sau prin reprezentant.
 • • Nivelul cuantumului ajutorului pentru familia cu copii se majoreaza anual, din oficiu, incepand cu luna martie a fiecarui an, cu rata medie anuala a inflatiei din anul precedent, indicator definitiv, comunicat de Institutul National de Statistica. In situatia in care rata medie anuala a inflatiei are valoare negativa se pastreaza ultima valoare a venitului minim de incluziune si a cuantumurilor acestuia.
 • • Stimulentele educationale se acorda familiilor cu copii care au stabilit dreptul la ajutor pentru familiile cu copii, in conformitate cu prevederile Legii nr.196/2016 privind venitul minim de incluziune (a se vedea art. 95 ind.1 alin.1, lit.b).din Legea nr.196/2016 coroborat cu art. 2 alin.1 din legea nr.248/2015).
 • • Stimulentul educational se acorda numai pentru copiii inscrisi intr-o unitate de invatamant prescolar, conform Legii invatamantului preuniversitar nr. 198/2023 si, dupa caz, Legii educatiei nationale nr.1/2011, in masura aplicabilitatii acesteia.
 • • Stimulentele educationale se acorda si in cazul in care persoana singura din familia monoparentala a fost numita tutore sau i s-au incredintat ori dat in plasament unul sau mai multi copii si sunt indeplinite criteriile prevazute la art. 6 alin.1 lit.d), pct.1-5 din Legea nr.196/2016.
 • • Prin familie se intelege inclusiv barbatul si femeia necasatoriti care traiesc si locuiesc impreuna, daca aceasta situatie se confirma la verificarea in teren.

Etapele acordarii tichetelor sociale pentru gradinite

SOLICITAREA

Titularii trimit la primarie dosarul cu documente solicitate pentru participarea in program (data limita 20 decembrie a anului calendaristic)

STABILIREA

Se verifica si comunica numarul beneficiarilor eligibili atat catre administratia finantelor publice, cat si catre gradinite (data-limita: 31 decembrie a anului calendaristic).

BUGETAREA

Se centralizeaza numarul beneficiarilor in elaborarea bugetului de stat, in functie de care se repartizeaza apoi bugetele locale la primarii (dupa formula: nr. beneficiari x nr. luni de scolarizare x 100 lei).

ADMINISTRAREA

Se asigura din bugetele locale cheltuielile administrative pentru gestionarea stimulentului.

EVIDENTA

Lunar, primaria urmareste procesul de achizitie, distributie si returnare a tichetelor neutilizate, conform anexelor 3, 4 si 5 din Normele de aplicare a Legii nr. 248/2015.

Unde pot fi folosite tichetele sociale pentru gradinita

Parintii copiilor care beneficiaza de acest stimulent au la dispozitie o retea larga de magazine si librarii din care pot achizitiona produsele de care au nevoie pentru trimiterea copilului la cursuri in conditii optime.

HARTA AFILIATI

Parcursul tichetelor sociale pentru gradinita

Institutia publica achizitioneaza tichete sociale de la Up Romania

Distribuie tichetele


Beneficiari

Folosesc tichetele


Magazine afiliate

Up Romania ramburseaza tichetele


Parteneri afiliati

Cere o oferta personalizata

Pentru a fi siguri ca esti o persoana, da click pe lupa.


Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii

Serviciile noastre

Uite care sunt serviciile de care beneficiezi in cadrul colaborarii noastre.

COMANDA ONLINE

FACTURA ELECTRONICA

PERSONALIZARE TICHETE

AFILIERE LA CERERE

CARNETE NOMINALE

ASISTENTA DEDICATA

PLICURI UP CADOU

SERVICIU MULTIADRESA

PRODUSE SECURIZATE

RETUR TICHETE

TRACKING AWB

LISTA DISTRIBUTIE

Esti client Up Romania?

Pentru o gestionare mai simpla si eficienta a tichetelor sociale pentru gradinita, accesati platforma Up Online. Veti gasi aici optiunile de a comanda tichete, a vedea facturile si a consulta istoricul comenzilor.

ACCESEAZA UP ONLINE

Hotararea nr. 391/2021 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/2015

Hotararea nr. 391/2021 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate si a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru gradinita, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 15/2016

Legea nr. 49/2020

Legea nr. 49/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate

Legea nr. 248 din 2015

Legea 248/2015, cu completarile si modificarile ulterioare, prevede acordarea de tichete sociale pentru gradinita cu scopul de a stimula participarea in invatamantul prescolar a copiilor proveniti din familii defavorizate si de a mari accesul la educatie al acestora. Conform legii, stimulentul in valoare de 50 lei este acordat la cererea unuia dintre parinti sau a tutorelui legal beneficiarilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani, cu conditia ca venitul lunar per membru de familie sa nu depaseasca dublul venitului minim garantat.

Norme metodologice de aplicare a legii 248/2015

Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.248/2015 privind incurajarea participarii la invatamantul prescolar a copiilor proveniti din familii defavorizate si procedura de acordare a tichetelor sociale pentru gradinita.

HG nr 15 din 2016

Hotararea guvernamentala pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.248/2015 privind incurajarea participarii la invatamantul prescolar a copiilor proveniti din familii defavorizate si procedura de acordare a tichetelor sociale pentru gradinita.

Cat timp sunt valabile tichetele pentru gradinita?

Tichetele Up Social pentru Gradinita sunt valabile un an de la data emiterii.

Tichetele sociale pot fi personalizate?

Da, tichetele Up Social pentru gradinita pot fi personalizate cu logo si mesaj, iar coperta acestora poate fi personalizata integral.

Cum pot limita achizitiile cu tichetul social doar la anumite categorii de produse/servicii?

Puteti stabili categoriile de produse si servicii care sa poata fi achizitionate de beneficiarii acestora, asigurandu-va astfel de transparenta in utilizarea fondurilor.

Ce presupune rambursarea tichetelor?

Trimite-ne tichetele colectate folosind optiunile disponibile: transport prin curier din platforma Up Online sau prin depundere personala la sediul Up Romania. Noi iti rambursam contravaloarea lor in termenul prevazut in contract.

In cat timp mi se ramburseaza tichetele?

Dupa receptionarea tichetelor, Up Romania ramburseaza in termen de 30 de zile.

Pana cand va pot trimite tichetele expirate?

Poti trimite tichetele expirate in termen de cel mult 60 de zile de la data de expirare inscrisa pe suprafata lor. Dupa aceast termen, nu se mai acorda contravaloarea lor.

Unde pot folosi tichetele sociale pentru gradinita?

Vezi in harta partenerilor afiliati care sunt partenerii Up Romania care accepta plata cu tichetele Up Social.

Cat timp sunt valabile tichetele?

Tichetele Up Social pentru gradinita sunt valabile un an de la data emiterii.

Ce pot cumpara cu tichetele sociale?

Tichetul Up Social pentru gradinita iti permite sa cumperi alimente, produse de igiena si farmaceutice, imbracaminte si incaltaminte, rechizite, activitati educative sau produse specifice copiilor care merg la gradinita.

Pot primi contravaloarea in bani a tichetelor?

Nu poti primi contravaloarea in bani si nici rest la plata cu tichete sociale pentru gradinita.

Cat timp sunt valabile tichetele pentru gradinita?

Tichetele Up Social pentru Gradinita sunt valabile un an de la data emiterii.

Tichetele sociale pot fi personalizate?

Da, tichetele Up Social pentru gradinita pot fi personalizate cu logo si mesaj, iar coperta acestora poate fi personalizata integral.

Cum pot limita achizitiile cu tichetul social doar la anumite categorii de produse/servicii?

Puteti stabili categoriile de produse si servicii care sa poata fi achizitionate de beneficiarii acestora, asigurandu-va astfel de transparenta in utilizarea fondurilor.

Ce presupune rambursarea tichetelor?

Trimite-ne tichetele colectate folosind optiunile disponibile: transport prin curier din platforma Up Online sau prin depundere personala la sediul Up Romania. Noi iti rambursam contravaloarea lor in termenul prevazut in contract.

In cat timp mi se ramburseaza tichetele?

Dupa receptionarea tichetelor, Up Romania ramburseaza in termen de 30 de zile.

Pana cand va pot trimite tichetele expirate?

Poti trimite tichetele expirate in termen de cel mult 60 de zile de la data de expirare inscrisa pe suprafata lor. Dupa aceast termen, nu se mai acorda contravaloarea lor.

Unde pot folosi tichetele sociale pentru gradinita?

Vezi in harta partenerilor afiliati care sunt partenerii Up Romania care accepta plata cu tichetele Up Social.

Cat timp sunt valabile tichetele?

Tichetele Up Social pentru gradinita sunt valabile un an de la data emiterii.

Ce pot cumpara cu tichetele sociale?

Tichetul Up Social pentru gradinita iti permite sa cumperi alimente, produse de igiena si farmaceutice, imbracaminte si incaltaminte, rechizite, activitati educative sau produse specifice copiilor care merg la gradinita.

Pot primi contravaloarea in bani a tichetelor?

Nu poti primi contravaloarea in bani si nici rest la plata cu tichete sociale pentru gradinita.

Alte solutii Up care te-ar putea interesa

Solutii securizate si de calitate

Emiterea tichetelor cu valoare implica respectarea unor conditii de securitate optima pe care noi le indeplinim cu multa rigurozitate.

specimen fata elemente securitate tichet social gradinita up romania

1. Perioada de valabilitate
2. Valoarea tichetului de masa
3. Cadru rezervat informatiilor pentru anagajator ( denumire societate, CIF, mesaj pentru angajati)
4. Seria
5. Cod de bare
6. Cerneala termocromica: cerneala de securitate care devine transparenta la atingere
7. Microperforatii de siguranta usor de verificat la lumina.
8. Zona reactiva la razuirea cu o moneda: culoarea devine gri
9. Microtext – caractere microscopice greu de reprodus
10. Fibre de securitate in interiorul hartiei ce apar diferit colorate in functie de tipul de lumina la care sunt expuse (naturala sau UV)
11. Holograma, imagine 3D ale carei caracteristici sunt foarte greu de reprodus

specimen spate elemente securitate tichet social gradinita up romania

12. "Guilloche", model grafic realizat prin calcul informatic, vizibil cu ochiul liber si tiparit cu cerneala fluorescenta
13. Cerneala fluorescenta la lumina UV
14. Spatiul destinat inscrierii datei si informatiile despre unitatii afiliate unde a fost folosit tichetul
15. Interdictii referitoare la utilizarea tichetelor, stabilite prin lege
16. Informatii despre identificarea emitentului