Voucherele de vacanta sau tichetele de vacanta: solutia noastra pentru un colectiv stabil si performant

Oferiti-le colegilor o binemeritata relaxare si sustineti turismul local

Cere o oferta personalizata


Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii

Voucherele de vacanta sau tichetele de vacanta: solutia noastra pentru un colectiv stabil si performant

cuplu piscina vacanta tichet sau voucher vacanta suport hartie up vacanta

Noutati legislative:
1. Se prelungeste aplicabilitatea OUG 8/2009 pana la 31.12.2021.
2. Voucherele de vacanta aferente anului 2021 se emit numai in format electronic pe Cardul Up Vacanta
3. Perioada de valabilitate a voucherelor de vacanta, emise in perioada martie 2019 - decembrie 2019 si ianuarie 2020 - noiembrie 2020, indiferent de suport, se prelungeste pana la data de 31 decembrie 2021

tichet sau voucher vacanta suport hartie up vacanta

Sustineti echilibrul dintre viata profesionala si cea personala in colectivul din institutia in care lucrati oferind tichete Up Vacanta. Angajatii isi vor putea cumpara cu bonuri de vacanta servicii turistice in Romania, iar dumneavoastra veti avea o echipa mai odihnita si mai motivata.

Cu ajutorul voucherelor primite, beneficiarii pot achizitiona produse si servicii oferite de agentii de turism, hoteluri, pensiuni si unitati de tratament balnear din Romania. Tichetele de vacanta le pot asigura plata cazarii, a meselor, a transportului, a tratamentelor si a serviciilor de agrement dorite.

Up Romania SRL este autorizata de Ministerul Finantelor Publice sa emita si sa distribuie in cele mai bune conditii vouchere de vacanta reglementate de Ordonanta nr. 8 din 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, si de normele de aplicare aferente*.

Orice pachet turistic accesat cu ajutorul voucherelor de vacanta trebuie sa includa cel putin o noapte de cazare. De asemenea, pentru a putea utiliza tichetele de vacanta, unitatile de cazare trebuie sa aiba autorizatie sau licenta oferita de Autoritatea Nationala pentru Turism si sa fie afiliate companiei Up Romania.

* Conform OUG 8/2009, cu modificarile si completarile aferente OUG 46/2017 si 940/2017.

Avantajele voucherelor de vacanta

AVANTAJE PENTRU INSTITUTII

  • Colectivul este stabil, motivat si performant

  • Implementare rapida si simpla

  • Consultanta specializata oferita de Up Romania

 

AVANTAJE PENTRU ANGAJATI

  • Acces la cea mai mare varietate de unitati de cazare si agentii de turism din tara

  • Reduceri dedicate, oferite de partenerii Up Vacanta

  • Posibilitatea afilierii la cerere, in cazul in care o unitate nu e deja partenera Up Vacanta

Norme legale de acordare a voucherelor de vacanta

Conform Hotararii nr. 1045/2018, Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 urmeaza sa fie aplicate pentru voucherele de vacanta incepand cu 01.01.2021, pana in acel moment urmand sa se aplice reglementarile actualei legislatii a voucherelor de vacanta din OUG nr. 8/ 2009, cu modificarile si completarile aduse de OUG nr. 46/2017. 

Astfel, salariatii din domeniul bugetar pot primi si in perioada 1 ianuarie 2019 – 30 noiembrie 2020 o indemnizatie de vacanta sau o prima de vacanta, in cuantum de 1.450 lei per salariat. Institutia poate alege sa ofere voucherele pe suport hartie sau pe suport electronic. Voucherele de vacanta se acorda in limita sumelor prevazute distinct cu aceasta destinatie in bugetele proprii aprobate. 

Voucherele de vacanta:

  • Se pot folosi pentru orice destinatie turistica din Romania

  • Pot fi folosite pentru achizitionarea serviciilor de transport, cazare, tratamente balneare, masa si servicii de agrement pe intreg teritoriul Romaniei

  • Sunt folosite in unitati turistice afiliate la reteaua emitentului: agentii de turism licentiate sau unitati de cazare clasificate

  • Au valabilitate 1 an de la data emiterii (pana la finalul lunii tiparite pe voucher)

Cere o oferta personalizata


Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii

Pasii de urmat pentru a intra in posesia cardurilor de vacanta

1

Semnezi contractul de prestari servicii

2

Efectuezi comanda

3

Primesti proforma

4

Confirmi plata comenzii

5

Receptionezi voucherele

Unde pot fi folosite voucherele de vacanta


Up Vacanta le ofera angajatilor acces la cea mai mare retea de unitati de cazare si agentii de turism din tara, astfel ca posibilitatile de a petrece zilele de concediu sunt extrem de variate.

HARTA AFILIATI

Redescopera magia momentelor in doi la Crowne Plaza Bucharest.

VEZI OFERTA

Petrece Craciunul la Ana Hotels

VEZI OFERTA

Intampinati Noul An intru-un cadru magic, la Ana Hotels

VEZI OFERTA

Pachetul romantic “Doar noi 2!” Tarifele includ: 2 nopti cazare cu mic dejun, pachet de intampinare in camera, o cina romantica si 1 masaj/persoana/sejur.

VEZI OFERTA

Serviciile noastre

Uite care sunt serviciile de care beneficiezi in cadrul colaborarii noastre.

COMANDA ONLINE

FACTURA ELECTRONICA

PERSONALIZARE TICHETE

AFILIERE LA CERERE

CARNETE NOMINALE

ASISTENTA DEDICATA

PLICURI UP CADOU

SERVICIU MULTIADRESA

PRODUSE SECURIZATE

RETUR TICHETE

TRACKING AWB

LISTA DISTRIBUTIE

Esti client Up Romania?

Pentru a implementa sistemul de vouchere de vacanta in cel mai eficient mod, accesati platforma Up Online. Aceasta va permite sa dati comenzi de tichete, sa vizualizati facturile si sa accesati istoricul comenzilor.

ACCESEAZA UP ONLINE

Legislatia voucherelor de vacanta

OUG nr 8 din 2009

Conform OUG 8/2009 cu completarile si modificarile ulterioare, voucherele de vacanta sunt acordate de catre Institutiile Publice pana in anul 2020, in limita sumelor prevazute in buget si in cuantumul de 1.450 lei pentru fiecare angajat. Acestea pot fi folosite pentru achitarea serviciilor turistice de la unitatile de cazare din reteaua de afiliati a emitentului.

Norme metodologice de aplicare a OUG 8/2009

Actualizata la 26.01.2018, norma metodologica de aplicare a OUG 8/2009 prevede ca valoarea nominala a unui voucher de vacanta sa fie multiplu de 50 lei, in limita a 100 lei. Termenul de valabilitate al acestuia este de 1 an de la data emiterii. Voucherele pot fi folosite doar de catre beneficiar, pentru achitarea serviciilor turistice mentionate in lege. Voucherele necuvenite sau expirate trebuie returnate.

Intrebari frecvente

Cum se face achizitia pe SICAP?

In cazul achizitiei directe, selectati Vouchere de vacanta din catalogul de produse, selectati UP ROMANIA SRL, cod CPV 79823000-9, Servicii de tiparire si livrare.

Trebuie sa fac achizitie pe SICAP de fiecare data cand comand vouchere de vacanta?

Da, este necesara o achizitie prin SICAP. Pasii pentru achizitia directa sunt: selectare ‘Vouchere de vacanta’ din catalogul de produse, selectare UP ROMANIA SRL, cod CPV 79823000-9, Servicii de tiparire si livrare.

Putem plati si masa cu voucherul de vacanta?

Da, masa poate fi achitata cu voucherul de vacanta in cadrul unui sejur care cuprinde cel putin o noapte de cazare.

Cum procedez pentru rambursarea tichetelor?

Foloseste una dintre cele doua modalitati de transmitere catre Up Romania a tichetelor colectate: prin curier, din platforma Up Online, sau prin depunere personala la sediul nostru. Odata ce voucherele sunt receptionate, ti se ramburseaza contravaloarea lor in termenul mentionat in contract.

In cat timp se ramburseaza tichetele?

In cel mult 30 de zile de la receptionarea lor, ti se ramburseaza contravaloarea tichetelor.

Ce alte produse sau servicii in afara celor turistice pot fi acceptate cu voucherul de vacanta?

Poti accepta plata cu vouchere de vacanta si pentru servicii de masa sau transport, atat timp cat in pachetul turistic achizitionat de posesorul tichetelor este prevazuta si o noapte de cazare.

Pana cand va pot trimite tichetele expirate?

Voucherele de vacanta expirate trebuie sa ajunga la Up Romania in maximum 60 de zile de la data de expirare inscrisa pe acestea pentru a-ti fi rambursate. Dupa depasirea acestui interval dat, nu mai poti primi contravaloarea acestora.

Trebuie aprobare/setare din partea bancii care mi-a pus la dispozitie POS-ul pentru a putea incasa cu cardul de vacanta?

Orice POS inrolat in reteaua Mastercard accepta plati cu cardul de vacanta Up Vacanta, fara a fi necesara o aprobare sau setari din partea bancii acceptatoare. Cu toate acestea, este necesar sa transmiti catre Up Romania MID/BID pentru a putea accepta la plata cardurile emise de Up Romania. De cate ori se modifica MID/BID trebuie sa comunici catre Up Romania noile informatii.

Cat timp sunt valabile voucherele de vacanta?

Voucherele de vacanta sunt valabile un an de la data emiterii. Data de valabilitate este inscrisa pe tichet in format luna/an, tichetele fiind valabile pana la finalul lunii mentionate.

Unde pot folosi tichetele de vacanta (voucherele)?

Voucherele Up Vacanta pot fi folosite in reteaua de parteneri afiliati Up Romania. Consulta lista acestora in harta afiliatilor si urmareste insemnele Up Vacanta din locatiile partenerilor afiliati.

Am vouchere expirate, le pot trimite sa-mi dati altele?

Voucherele iti sunt acordate de angajatorul tau si nu pot fi inlocuite decat in perioada de valabilitate a acestora, in cazul unor defecte sau deteriorari. Foloseste tichetele de vacanta in perioada lor de valabilitate pentru a putea profita de sumele primite.

Cum se face achizitia pe SICAP?

In cazul achizitiei directe, selectati Vouchere de vacanta din catalogul de produse, selectati UP ROMANIA SRL, cod CPV 79823000-9, Servicii de tiparire si livrare.

Trebuie sa fac achizitie pe SICAP de fiecare data cand comand vouchere de vacanta?

Da, este necesara o achizitie prin SICAP. Pasii pentru achizitia directa sunt: selectare ‘Vouchere de vacanta’ din catalogul de produse, selectare UP ROMANIA SRL, cod CPV 79823000-9, Servicii de tiparire si livrare.

Putem plati si masa cu voucherul de vacanta?

Da, masa poate fi achitata cu voucherul de vacanta in cadrul unui sejur care cuprinde cel putin o noapte de cazare.

Cum procedez pentru rambursarea tichetelor?

Foloseste una dintre cele doua modalitati de transmitere catre Up Romania a tichetelor colectate: prin curier, din platforma Up Online, sau prin depunere personala la sediul nostru. Odata ce voucherele sunt receptionate, ti se ramburseaza contravaloarea lor in termenul mentionat in contract.

In cat timp se ramburseaza tichetele?

In cel mult 30 de zile de la receptionarea lor, ti se ramburseaza contravaloarea tichetelor.

Ce alte produse sau servicii in afara celor turistice pot fi acceptate cu voucherul de vacanta?

Poti accepta plata cu vouchere de vacanta si pentru servicii de masa sau transport, atat timp cat in pachetul turistic achizitionat de posesorul tichetelor este prevazuta si o noapte de cazare.

Pana cand va pot trimite tichetele expirate?

Voucherele de vacanta expirate trebuie sa ajunga la Up Romania in maximum 60 de zile de la data de expirare inscrisa pe acestea pentru a-ti fi rambursate. Dupa depasirea acestui interval dat, nu mai poti primi contravaloarea acestora.

Trebuie aprobare/setare din partea bancii care mi-a pus la dispozitie POS-ul pentru a putea incasa cu cardul de vacanta?

Orice POS inrolat in reteaua Mastercard accepta plati cu cardul de vacanta Up Vacanta, fara a fi necesara o aprobare sau setari din partea bancii acceptatoare. Cu toate acestea, este necesar sa transmiti catre Up Romania MID/BID pentru a putea accepta la plata cardurile emise de Up Romania. De cate ori se modifica MID/BID trebuie sa comunici catre Up Romania noile informatii.

Cat timp sunt valabile voucherele de vacanta?

Voucherele de vacanta sunt valabile un an de la data emiterii. Data de valabilitate este inscrisa pe tichet in format luna/an, tichetele fiind valabile pana la finalul lunii mentionate.

Unde pot folosi tichetele de vacanta (voucherele)?

Voucherele Up Vacanta pot fi folosite in reteaua de parteneri afiliati Up Romania. Consulta lista acestora in harta afiliatilor si urmareste insemnele Up Vacanta din locatiile partenerilor afiliati.

Am vouchere expirate, le pot trimite sa-mi dati altele?

Voucherele iti sunt acordate de angajatorul tau si nu pot fi inlocuite decat in perioada de valabilitate a acestora, in cazul unor defecte sau deteriorari. Foloseste tichetele de vacanta in perioada lor de valabilitate pentru a putea profita de sumele primite.

Alte solutii Up care te-ar putea interesa

Solutii securizate si de calitate

Emiterea tichetelor cu valoare implica respectarea unor conditii de securitate optima pe care noi le indeplinim cu multa rigurozitate.

specimen fata elemente securitate tichet sau voucher hartie up vacanta

1. Perioada de valabilitate.
2. Valoarea.
3. Cadru rezervat referintelor clientului (denumire, date de identificare, nume, prenume, CNP utilizator)
4. Seria.
5. Cod de bare.
6. Cerneala termocromica: cerneala de securitate care devine transparenta la atingere.
7. Microperforatii de siguranta usor de verificat la lumina.
8. Zona reactiva la razuirea cu o moneda: culoarea devine gri.
9. Microtext - caractere microscopice greu de reprodus.
10. Melanj de fibre în interiorul hârtiei ce apar diferit colorate în functie de tipul de umina la care sunt expuse (naturala sau UV).
11. Holograma imagine 3D ale carei caracteristici sunt foarte greu de reprodus.

specimen spate elemente securitate tichet sau voucher hartie up vacanta

12. "Guilloche", model grafic realizat prin calcul informatic, vizibil cu ochiul liber si tiparit cu cerneala fluorescenta.
13. Cerneala fluorescenta la lumina UV.
14. Spatiul destinat înscrierii datei si aplicarii stampilei unitatii afiliate unde a fost folosit voucherul.
15. Interdictii referitoare la utilizarea voucherelor, stabilite prin lege.
16. Denumirea si sediul social al unitatii emitente, date de contact.