Ce isi doresc tinerii din generatia millennial de la angajatori. Beneficii preferate si tehnici de abordare

  1. Informatii generale despre ce isi doresc millennials de la angajatori
  2. Tehnici de abordare a millennials de catre angajatori
  3. Beneficii importante pentru millennials

Informatii generale despre ce isi doresc millennials de la angajatori

Generatia millennial este reprezentata de cei nascuti intre anii 1981 si 1996, insa limitele nu sunt rigide. Comportamentul digital sau de consum al fiecaruia depinde si de mediul in care a crescut. Important este sa nu creeze confuzia ca millennials sunt nascuti in noul mileniu. Acestia ajung sa lucreze, sa consume si sa fie relevanti in noul mileniu.

Practic, millennials ajung sa aiba in 2020 intre 24 si 39 de ani, dar cu siguranta si oameni mai mici de 24 sau peste 39 se pot simti apartinatori acestei generatii. Cei de dinaintea generatiei Y (millennials) sunt cei din generatia X, care au crescut cu mult mai putin Internet si optiuni economice, iar cei de dupa 1996 sunt generatia Z - generatia digitalizata.

Din punct de vedere al angajatorilor si al angajatilor, aceasta generatie nu are aceeasi mentalitate a parintilor ei: joburile nu sunt unele pe care le prinzi si de care te tii toata viata, nu lucrezi intr-un singur loc de la 20 la 60 de ani, iar pretentiile sunt unele mai mari, de ambele parti.

tehnici de abordare a unui angajat millennial

Tehnici de abordare a millennials de catre angajatori

Ca in majoritatea relatiilor interpersonale sau profesionale, este important ca diferenta de generatii sa fie abordata cu deschidere si curiozitate. Deoarece millennials s-au dezvoltat intr-un mediu economic, politic, tehnologic si de divertisment diferit, este normal, ca la fiecare generatie, sa se faca simtit un prag de mentalitate si asteptari.

Oferirea unui pachet salarial si de beneficii aplicat pe dorintele generale ale millennials

In Romania, millennials nu mai au perceptiile din comunism, in care un salariul satisface nevoile de baza, dar nu si dorintele. Acestia sunt conectati la optiunile care pot face o viata mai buna si percep salariul ca pe o modalitate de a finanta atat nevoi, cat si dorinte si economii. De aceea, ei sunt obisnuiti sa negocieze salariul, nu sa se incadreze intr-o grila, sa castige o suma cu care se pot descurca si in restul Europei si sa fie cat mai conectati la economia actuala.

Promisiunea ca angajatul va avea oportunitati de promovare

Pentru millennials, majoritatea joburilor nu este o urgenta, ci o alegere. De aceea, ei nu vor doar sa exercite niste activitati pentru a putea plati niste facturi, ci a creste intr-un mediu profesional ales, care ii pasioneaza, intereseaza, in care doresc sa se implice si vad un viitor. Daca acestia nu vad oportunitatile de promovare, atunci vor vedea jobul ca pe unul temporar, nu se vor dedica complet si vor trece cu prima ocazie catre alta companie sau chiar domeniu de activitate.

Un mediu creativ

Mentalitatea millennials este mai formata in spiritul ideilor libere, al alternativelor, gandirii laterale, al campaniilor cool, al mandriei cu propriile proiecte. De aceea, aceasta generatie nu isi doreste doar sa ocupe un post si sa faca lucrurile asa cum s-au mai facut, ci sa poata veni cu perspective noi, sa propuna noi moduri de a face lucrurile, sa lucreze intr-o echipa deschisa la tehnologii si sisteme.

cum motivezi un angajat millennial

O buna comunicare

Deoarece millennials au mai multe pretentii si probleme din scara superioara a valorilor (spre deosebire de bunicii sau parintii lor, ei de multe ori nu isi fac grija unui accident fizic de munca la masini industriale, ci dezbat un pro-con list pentru castile cu fir versus cele fara fir), comunicarea este unul dintre cele mai relevante aspecte intr-un loc de munca. Aceasta generatie nu vine la birou cu teama fata de ziua de maine si teama de expresie, ci isi doreste un dialog echilibrat, cu deschidere si feedback de ambele parti. Millennials se asteapta sa li se spuna ce este bine sau rau in performanta lor si sa aiba obiective masurabile si evaluate.

Tehnologie avansata

Pentru un millennial care descopera o companie este un „fail” sa observe ca tehnologia folosita de acesta acasa este superioara celei folosite la birou. Daca echipamentele sau sistemele de operare incetinesc munca acestuia, in conditiile in care creierul lui este deja calibrat pe viteza digitala, acesta nu isi va dori sa ramana pentru mult timp alaturi de compania respectiva.

Diversitate in fisa postului

Anii 2000 au adus multa autonomie in invatare, deoarece educatia formala a fost mult completata de autodidacti, care invata singuri, cu ajutorul Internetului, abilitati precum web design, design grafic, social media etc. De aceea, in afara joburilor foarte specifice din domenii precum medicina sau avocatura, in majoritatea domeniilor se doreste o libertate a activitatilor. Chiar si arhitectii propun logouri pentru clientii lor, actorii scriu scenarii de film sau teatru, iar multi alti angajati sunt atrasi de intraprenoriat (despre care am scris mai mult aici - link blog).

Beneficii importante pentru millennials

Este important ca generatia millennials sa nu fie judecata ca una plina de asteptari, dar fara dorinta de munca. Intr-adevar, conditiile de munca s-au imbunatatit in cadrul acestei generatii, insa constiinta profesionala s-a dezvoltat, de asemenea, iar aceasta aduce o dedicare mai completa din partea angajatilor motivati.

Job flexibil

In 2020 oamenii au de „jonglat” mult mai multe lucruri in viata lor: job, obligatii administrative, grija pentru sanatate, grija pentru copii sau parinti, animale, hobby-uri etc. Viata in sine este mai diversa, si de aceea majoritatea angajatilor si-au dezvoltat o abilitate de a lucra flexibil, la ore flexibile, din locuri diverse, sau pur si simplu un mod de a-si personaliza programul intr-un mod eficient. De aceea, majoritatea au asteptarea ca, in cazul in care nu lucreaza cu publicul sau intr-un sediu public, sa poata customiza orele lor de program, atat timp cat isi duc la bun sfarsit sarcinile in cadrul echipei.

Echilibru intre viata personala si profesionala

Tinerii nu valoreaza doar conceptul de a „sta pe baricade” la nesfsit, ci si munca inteligenta si incarcarea de taskuri in mod rezonabil. Acestia se asteapta sa munceasca eficient, sa iti termine treaba la timp, sa se bucure si de alte aspecte ale vietii lor si sa revina din nou la munca motivati, multumiti de echilibrul setat intre lucrurile importante pentru ei.

beneficii pentru angajati millennials

Hobby-uri

In continuare, un millennial apreciaza atunci cand poate sa-si continue hobby-urile in afara programului de lucru, sau pe unele hobby-uri chiar le poate practica alaturi de colegii sai, in teambuildinguri eficiente.

Activitati pentru dezvoltare personala

Nevoile millennials sunt nu doar de baza, ci si superioare, despre abilitati, hobby-uri, cultura, spiritualitate etc. Angajatii vor fi mereu bucurosi sa lucreze in cadrul unei companii care le sustine dezvoltarea skillurilor de public speaking, inteligenta financiara, organizarea timpului etc.

Posibilitatea de a lucra la distanta/ remote

In cadrul globalizarii, millennials tind sa aiba alte trasee profesionale: sa aiba ani sabatici pentru a lua decizii si a cunoaste lumea, sa studieze in diverse tari, sa mearga la conferinte, sa fie nomazi digital sau sa poata lucra din vacanta. In plus, conceptul faptului ca tinerii se pot concentra mai bine cu zgomotul din fundal din cafenele decat cel de la birou a devenit un intreg pilon editorial in cele mai cunoscute publicatii de pe Internet.

De aceea, majoritatea millennials vor intreba la un interviu daca se poate lucra remote, cum este dezvoltata structura fisierelor comune din cadrul echipei, sau daca pur si simplu pot lucra de acasa intr-o zi in care sunt raciti.

In acest caz, este important ca un angajator sa faca diferenta dintre un angajat pe care-l poate monitoriza non stop si unul autonom, care are libertate in taskuri si in care poate avea incredere sa-si duca taskurile la termen. Angajatorul este responsabil sa poata seta obiective si asteptari masurabile de la un candidat.

Articol scris de: Echipa editoriala Up |
Data publicarii: 13-02-2020
Data actualizarii: 25-04-2024

Iti recomandam si:

Inteligenta artificiala ne imbunatateste joburile, nu le inlocuieste

Citeste mai mult

Este 2019 si angajatii tai trebuie motivati in continuare

Citeste mai mult

Echilibrul dintre viata personala si cea profesionala

Citeste mai mult

Strategii de retentie a angajatilor intr-o lume dinamica

Citeste mai mult
reducerea-costurilor

Reducerea costurilor intr-o maniera cat mai eficienta

Citeste mai mult
productivitatea-muncii

Cum masori si imbunatatesti productivitatea muncii: angajator si angajat

Citeste mai mult
Cum arata un proces de recrutare eficient

Recrutarea: Tehnici si Proceduri Actuale de Recrutare Eficienta

Citeste mai mult
strategii de branding

Strategii de branding care functioneaza in era digitala. Idei si reguli

Citeste mai mult
cultura organizationala retentia angajatilor

Ghid de comunicare interna cu angajatii. Cultura organizationala si retentia angajatilor

Citeste mai mult

Despre leadership si importanta unui lider bun pentru un business de succes

Citeste mai mult

Neuromarketingul sau neurostiinta: ce este si unde se aplica

Citeste mai mult

Cum sa faci o campanie CSR de impact pentru businessul tau

Citeste mai mult
customer service relatii cu clientii

Departamentul de customer service: de ce este important intr-o companie?

Citeste mai mult
motivarea angajatilor

Motivarea angajatilor, metode sigure de stimulare si beneficii aduse

Citeste mai mult
Cadouri de Craciun

Idei de cadouri de Craciun, in functie de persoana care le primeste

Citeste mai mult
Targuri de Craciun in Romania

Ce Targuri de Craciun din Romania sa vizitezi, anul acesta

Citeste mai mult

Cultura generala a angajatilor din organizatia ta. De ce e importanta si cum cresti nivelul acesteia

Citeste mai mult
petreceri corporate

Idei inedite pentru petrecerea corporate a firmei

Citeste mai mult
idei vacanta iarna romania

Idei de vacanta de iarna in Romania

Citeste mai mult
vacanta revelion romania

Top destinatii pentru Revelion Romania 2020: unde mergem

Citeste mai mult

Up Romania a primit Medalia de Aur la evaluarea pe sustenabilitate realizata de EcoVadis

Citeste mai mult
angajatori-de-top

UP ROMANIA PREMIAZA ANGAJATORII DE TOP

Citeste mai mult
tichete valorice beneficii

De ce sa acorzi tichete valorice: avantajele angajatului si angajatorului

Citeste mai mult

Evaluarea angajatilor. Cum se realizeaza eficient - metode si cadru legislativ

Citeste mai mult
Idei de cadouri corporate

Idei de cadouri corporate pentru 8 martie

Citeste mai mult
Cum sa scapi de emotii

Cum sa scapi de emotii inaintea unui meeting sau unei prezentari

Citeste mai mult
masuri de lucru in timpul pandemiei de coronavirus

Cum sa gestionezi situatia in compania ta in timpul pandemiei Covid-19

Citeste mai mult

Tichete de masa 2021. Ofera angajatilor tichete de masa cu valoare maxima de 20,01 lei

Citeste mai mult

Ce cadouri poti oferi angajatilor cu ocazia Pastelui

Citeste mai mult
copii defavorizati in mediul rural

Copiii din mediile dezavantajate au nevoie sa fie sustinuti si in timpul pandemiei

Citeste mai mult
mediu-sigur

Cum sa creezi un mediu sigur pentru angajatii tai pe termen lung

Citeste mai mult
Cadouri ziua copilului

Idei de cadouri si activitati in casa pentru copii de 1 iunie

Citeste mai mult

Lucrul de acasa: avantaje si dezavantaje pentru angajati si companii

Citeste mai mult

Schimbarile pe care trebuie sa le faci astazi pentru a-ti proteja business-ul pe termen lung

Citeste mai mult

Obiceiurile zilnice ale oamenilor de succes

Citeste mai mult
cum alegi evenimentele in aer liber vara 2020

Up Romania: Cum sa alegi evenimentele in aer liber in vara lui 2020

Citeste mai mult
cum pastrezi freelancerii motivati

Cand si de ce ar trebui sa angajezi freelanceri si cum sa ii tii motivati

Citeste mai mult

Ce este rezistenta la schimbare si cum sa mentii un nivel optim al acesteia printre angajatii tai

Citeste mai mult

Metode practice de a stimula creativitatea

Citeste mai mult

Cum sa te pregatesti pentru o sedinta online ca sa decurga fara probleme

Citeste mai mult

Rezultatele tombolei „UP CADOU. ACCELERATOR DE BUCURIE ÎN VACANTA TA DIN 2021”

Citeste mai mult

Cum sa pastrezi echilibrul dintre munca si viata privata daca lucrezi de acasa

Citeste mai mult

Cheltuielile din perioade de criza - trucuri care te ajuta sa economisesti mai mult

Citeste mai mult

Catalin Marcu: Despre ambitia de a incepe de la zero ceva si de a crea alaturi de alti oameni ceva valoros

Citeste mai mult

Raluca Ivanescu sau cum sa-ti incepi ziua pentru a fi cu adevarat eficient si pregatit pentru orice raspuns

Citeste mai mult

Employee engagement - ce este si cum poate fi stimulata implicarea angajatilor chiar si in perioada de criza

Citeste mai mult

Daniel Rosu – Un drum in viata gasit pe axa Washington-Londra-Bucuresti

Citeste mai mult

Denisa Stoica sau despre un vis implinit

Citeste mai mult

9 idei de locuri si activitati pentru ziua de 14 februarie

Citeste mai mult

Loredana Martin: Odata pedagog, toata viata un pedagog

Citeste mai mult

Stefan Budulan – Combativitatea si rigoarea, doua trasaturi pe care le au in comun hocheiul si managementul

Citeste mai mult

De ce este important sa stii sa negociezi - si cum poti dezvolta tehnicile tale de negociere

Citeste mai mult

Oliver Birjaru sau cum in spatele comediantului se ascund harnicia si responsabilitatea

Citeste mai mult

Claudia Mandru: Orice lucru pare imposibil pana este facut

Citeste mai mult

Cu ce surprize iti poti bucura angajatele de 8 Martie

Citeste mai mult

Lucrurile nu se schimba niciodata de la sine

Citeste mai mult

Cum influenteaza spatiul de lucru eficienta angajatilor

Citeste mai mult

Trateaza-i pe ceilalti asa cum ai vrea tu sa fii tratat

Citeste mai mult

Cum gestionezi diferentele de varsta la locul de munca pentru a crea o echipa unita si performanta

Citeste mai mult

Cand esti implicat 100% si ambitios, nimic nu poate sta in calea ta

Citeste mai mult

Despre frumusetea modestiei

Citeste mai mult

Cum sa-ti folosesti si gestionezi eficient banii in fiecare luna

Citeste mai mult

Prietenia este un cuib, iar fericirea este un dans…sau mai multe

Citeste mai mult

Jumatatile de masura nu sunt o optiune pentru mine

Citeste mai mult

10 obiceiuri care iti fac viata mai frumoasa in perioada de work from home

Citeste mai mult

Trec prin viata cu gandul la amintirile pe care le strang

Citeste mai mult

Micromanagement vs macromanagement

Citeste mai mult

Gina Pavel – Leadership bun este atunci cand organizezi sarcinile fara a lasa loc incertitudinilor

Citeste mai mult

Rutina de lucru din timpul zilei - cum sa fii productiv, multumit si sanatos de fiecare data

Citeste mai mult

Acordarea de beneficii cu avantaje fiscale in sectorul constructii

Citeste mai mult

Idei de a petrece un Paste „altfel” impreuna cu familia

Citeste mai mult

Reconversia profesionala - ce trebuie sa iei in calcul daca planuiesti o schimbare de cariera

Citeste mai mult

Up Romania: Obiceiul cafelei de dimineata si legatura cu productivitatea la locul de munca

Citeste mai mult

8 moduri de a munci eficient pentru a-ti creste randamentul

Citeste mai mult

Ce inseamna un mediu de lucru sanatos si cum stii ca lucrezi intr-unul

Citeste mai mult

Digital Detox - ce este si cum te poate ajuta pe plan profesional

Citeste mai mult

Castiga o masina electrica Tesla Model 3

Citeste mai mult

Curiozitatea si rolul ei intr-o companie - cum o cultivi printre angajatii tai

Citeste mai mult

De ce sa tii cont cand ai de ales intre doua oferte de munca si esti indecis

Citeste mai mult

Care sunt tendintele pe piata HR in 2021 si cum te adaptezi la ele

Citeste mai mult

Pregatirea pentru reintoarcerea la birou

Citeste mai mult

5 idei de petrecere a unei minivacante

Citeste mai mult

Intrebarile pe care ar trebui sa le pui intotdeauna la un interviu de job

Citeste mai mult

Un nou mod de a munci pentru peste 70% dintre români, în urma efectelor pandemiei

Citeste mai mult

Cum iti calculezi bugetul pentru o vacanta in familie

Citeste mai mult

Vacanta cu copiii: cum o organizezi astfel incat toata lumea sa fie fericita

Citeste mai mult

Alimentatia in timpul verii - ce sa consumi ca sa faci fata caldurii si sa ai randament la serviciu

Citeste mai mult

UP Romania da un byte de ajutor pentru scolile din Romania si doneaza 100 de calculatoare prin intermediul Asociatiei Ateliere Fara Frontiere

Citeste mai mult

Idei de destinatii linistite din Romania pentru vacanta in siguranta cu familia

Citeste mai mult

Cum sa iti reiei rapid ritmul de lucru cand te intorci dintr-un concediu

Citeste mai mult

Lucruri pe care sa le faci in pauza de pranz si care-ti pot face ziua mai frumoasa

Citeste mai mult

Cele mai bune exercitii pe care sa le faci in timp ce stai la birou

Citeste mai mult

Digitalizarea la birou - ce masuri poti lua in folosul angajatilor

Citeste mai mult

Comunicarea nonverbala - cum o interpretezi si ce secrete poate ascunde

Citeste mai mult

Cum sa rasplatesti corect performantele angajatilor si de ce sa faci asta

Citeste mai mult

Totul despre recrutarea online - de ce este mai eficienta si ce alte motive ai mai avea sa o alegi

Citeste mai mult

Programele de coaching pentru angajati - ce sunt, care este rolul lor, ce beneficii ofera

Citeste mai mult

Schimbari legislative aplicabile biletelor de valoare emise de Up Romania, incepand cu anul 2022

Citeste mai mult

Vesti bune! Valoarea nominala a tichetului de masa a crescut de la 20,17 la 30 lei

Citeste mai mult

Up Romania Lanseaza platforma Up MultiBeneficii

Citeste mai mult

Up Romania obtine certificatul “Great Place to Work” pentru al doilea an consecutiv

Citeste mai mult

Employer Branding: Construirea unei Culturi Organizationale Atragatoare

Citeste mai mult

Burnout de la pasiune la epuizare

Citeste mai mult

Valoarea nominala a tichetului de masa a crescut de la 30 la 35 lei

Citeste mai mult

Beneficiile extrasalariale, un instrument de loializare si de retentie a angajatilor

Citeste mai mult

Importanta personalizarii beneficiilor extrasalariale

Citeste mai mult

Eficienta si eficacitatea in managementul timpului

Citeste mai mult

Cum ChatGPT transforma si simplifica operatiunile de HR

Citeste mai mult

Cum contribuie Up Vacanta la descoperirea si cunoasterea Romaniei frumoase

Citeste mai mult

Cum atragi cei mai buni angajati in companie

Citeste mai mult

Ce inseamna bio si care este diferenta dintre bio, eco sau organic

Citeste mai mult

Beneficiile consumului de produse bio: sanatate pentru tine si pentru planeta

Citeste mai mult

Impactul Consumului Responsabil Asupra Mediului: Cum Putem Redefini Obiceiurile Noastre Cotidiene

Citeste mai mult

Cum sa reduci costurile de recrutare prin employer branding

Citeste mai mult

Importanta agriculturii ecologice

Citeste mai mult

Avantajele magazinelelor care comercializeaza produse bio

Citeste mai mult

Cum putem identifica sentimentul de burnout in randul angajatilor nostri si cum ii putem sustine sa-l depaseasca?

Citeste mai mult

Sanatatea si consumul responsabil: Cum afecteaza alegerile noastre alimentare binele planetei

Citeste mai mult

Beneficii de poveste, nu povesti

Citeste mai mult

Up Dejun: experiente culinare unice, alaturi de colegii de la munca

Citeste mai mult

Siguranta psihologica la locul de munca: Un pilon esential pentru productivitate si succesul companiei #RedefinimMunca

Citeste mai mult

Traditii si obiceiuri la locul de munca pentru ziua de 8 martie

Citeste mai mult

Platile cu cardul Up Dejun si Up Cadou, acum disponibile pe platforma Sezamo.ro

Citeste mai mult

Descopera Romania cu cardul Up Vacanta si bucura-te de concedii de deconectare totala de munca

Citeste mai mult

Cresterea retentiei angajatilor: cum pot angajatorii sa intampine nevoile angajatilor

Citeste mai mult

Studiu Up Romania despre comportamentul alimentar al romanilor

Citeste mai mult

Spune-ti parerea

Pentru a fi siguri ca esti o persoana, da click pe tricou.

Comentarii