CONDITII SPECIFICE DE UTILIZARE A CARDURILOR DE TICHETE UP ROMANIA

PRIN INTERMEDIUL SERVICIULUI APPLE PAY™

 UP ROMANIA S.R.L: Societate cu raspundere limitata, inregistrata la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti,cu numarul J40/6468/2002, cod unic de identificare  14774435, capital social 22.486.460 lei, cu sediul in Bucuresti, Sos. Dudesti-Pantelimon nr. 42, sector 3, cod postal 033094


1. PREAMBUL

1.1.  Dumneavoastra sunteti titularul unuia sau mai multor carduri de bilete de valoare (la care se va face referire in continuare sub denumirea de „Cardul”/„Cardurile”), care sunt emise de societatea noastra (numita in continuare ”Up Romania”) pot fi folosite conform conditiilor de utilizare specifice fiecarui Card in parte (numite in continuare ”Conditii generale”), disponibile in contul dumneavoastra de pe site-ul www.uponline.ro si in aplicatia mobila Up Mobil.

1.2.  Cardurile dumneavoastra pot fi alimentate cu bilete de valoare in format electronic de tipul tichetelor de masa, al tichetelor cadou, al voucherelor de vacanta etc., numite in continuare „Tichete”. Aceasta alimentare a Cardurilor cu Tichete se face numai la solicitarea angajatorului dumneavoastra sau a altei societati care va acorda aceste beneficii (in cazul tichetelor cadou).

1.3.  Cardurile pentru care Up Romania ofera posibilitatea inregistrarii in Apple Pay la data emiterii prezentului document sunt urmatoarele: cardurile Up Dejun (tichete de masa), Up Cadou (tichete cadou), Up Vacanta (tichete de vacanta) si Up Cultura (tichete culturale). Ulterior, Up Romania ar putea emite si alte tipuri de Carduri, care se vor supune si prevederilor prezentelor conditii (numite in continuare ”Conditii Specifice”), cu exceptia cazurilor in care vor fi aduse modificari la acestea.

1.4.  Apple Pay este un serviciu de plata mobila si portofel digital pus la dispozitie de compania Apple Inc., care permite utilizatorilor sa efectueze plati prin intermediul unui smartphone de tip iPhone sau al altor dispozitive ale Apple Inc. -  de exemplu, Apple Watch, iPad sau Mac.

1.5.  Puteti accesa serviciul Apple Pay:

-        din portofelul electronic Wallet preinstalat de Apple Inc. pe oricare dintre dispozitivele dumneavoastra, enumerate la pct.1.4. de mai sus,

-        din aplicatia noastra, Up Mobil.

      In cazul in care nu aveti instalata aplicatia Up Mobil, o puteti descarca din App Store in mod gratuit.

1.6. Dispozitivul pe care il detineti trebuie sa respecte cerintele specifice ale  serviciului Apple Pay in materie de configurare a sistemului si de compatibilitate (asupra carora ar putea interveni, din cand in cand, modificari impuse de Apple Inc.) si sa aiba acces functional la internet.

1.7. In procesul de inregistrare a Cardului in serviciul Apple Pay vi se vor afisa prezentele Conditii Specifice de utilizare a Cardurilor de Tichete Up Romania (numite in continuare ”Conditii Specifice”), pe care va trebui sa le cititi si, in cazul in care sunteti de acord cu ele, sa le validati. Neacceptarea Conditiilor Specifice determina imposibilitatea inregistrarii Cardului in serviciul Apple Pay.

 

2. INREGISTRAREA SI UTILIZAREA CARDULUI  IN SERVICIUL APPLE PAY

2.1. Pentru a va inregistra Cardul in serviciul Apple Pay, va trebui fie sa accesati aplicatia Up Mobil, de unde veti fi directionat catre serviciul Apple Pay, fie portofelul electronic „Wallet” .

2.2.  In cazul in care accesati portofelul electronic Wallet al Apple Inc.:

Dupa afisarea mesajului „Adauga un card bancar” si mai apoi „Continuare”, va trebui sa introduceti manual cele 16 cifre ale Cardului, numele dumneavoastra, precum si data expirarii si codul CVC  din 3 cifre de pe spatele Cardului.

Odata introduse datele de mai sus, vi se vor afisa Conditiile Specifice, iar dupa validarea acestora si, in vederea verificarii identitatii dumneavoastra, veti introduce codul de verificare pe care il primiti:

-      prin e-mail, la adresa de e-mail asociata unuia dintre Cardurile dumneavoastra;

sau

-        prin SMS,  la numarul de telefon mobil asociat unuia dintre Cardurile dumneavoastra

sau

prin contactarea Serviciului  Call Center al Up Romania la numarul +4021.402.82.23 .(apel cu tarif normal in Romania, serviciu disponibil non stop), daca nu detineti niciuna dintre datele de contact mentionate anterior.

2.3. In cazul in care accesati aplicatia noastra Up Mobil:

Trebuie sa selectati meniul ”Serviciul Apple Pay” si sa validati Conditiile Specifice care vi se vor afisa.

Dupa validare, veti primi codul de verificare printr-una dintre modalitatile mentionate la art.2.2. (e-mail/SMS/contactare Up Romania) pe care trebuie sa il introduceti in fereastra deschisa in aplicatie.

2.4. Dupa parcurgerea etapelor de la pct.2.1.-2.3., Cardul dumneavoastra va fi inregistrat in serviciul Apple Pay, astfel ca il veti putea utiliza pentru plati contactless in magazine si in alte unitati care accepta Cardurile emise de Up Romania.

2.5. In cazul in vreti sa inregistrati si alte Carduri in serviciul Apple Pay sau va schimbati dispozitivul pe care ati inregistrat initial Cardul/Cardurile, trebuie repetate etapele descrise in paragrafele de mai sus.

2.6. Pentru a putea sa va folositi Cardul prin intermediul Apple Pay, acesta trebuie sa se afle in perioada de valabilitate, sa nu fie suspendat sau blocat si sa fie alimentat cu Tichete, conform conditiilor de utilizare ale fiecarui tip de Card dintre cele prevazute la pct.1.3. (numite in continuare ”Conditii Generale”).

2.7. Odata inregistrat Cardul in serviciul Apple Pay, il veti putea utiliza pentru a plati produse si servicii catre comerciantii care dispun de echipamente electronice dotate cu tehnologia contactless si care accepta Cardurile emise de Up Romania.

2.8. Folosirea serviciului Apple Pay pentru a efectua platile se va realiza conform regulilor de utilizare impuse de Apple Inc., aferente acestui serviciu. Acceptarea de catre dumneavoastra a regulilor Apple Inc. creeaza raporturi directe intre dumneavoastra si aceasta companie. Up Romania nu este parte in aceste raporturi, iar conditiile Apple Inc. nu se rasfrang sub forma de obligatii asupra noastra.

2.9. Comanda de achitare a contravalorii produselor si serviciilor data de dumneavoastra prin intermediul Apple Pay este irevocabila.

2.10. Puteti, in orice moment, sa incetati utilizarea serviciului Apple Pay in ceea ce priveste Cardurile Up Romania. Pentru aceasta, va trebui sa stergeti datele cu privire la Cardul/Carduri din toate dispozitivele pe care folositi serviciul Apple Pay.

2.11. La randul nostru, putem inceta utilizarea prin intermediul Apple Pay a Cardurilor emise de Up Romania, dar va vom anunta in timp util cu privire la aceasta modificare. In aceasta situatie, veti putea continua sa va folositi Cardul/Cardurile in acelasi mod ca inainte de folosirea serviciului Apple Pay, respectiv conform prevederilor  Conditiilor Generale ale fiecarui tip de Card.

 

3. DATE CU CARACTER  PERSONAL

Inrolarea Cardului dumneavoastra Up Romania in Apple Pay nu presupune alte prelucrari de date efectuate de Up Romania cu privire la dumneavoastra, altele decat cele descrise in Politica noastra de prelucrare disponibila la adresa https://upromania.ro/politica-prelucrare-date/ sau in cadrul aplicatiei mobile Up Mobil, pe care va rugam sa le consultati pentru mai multe detalii. Cu toate acestea, avem obligatia de a va transmite notificari/informari cu privire la stadiul finalizarii procesului de inrolare a Cardului/Cardurilor dumneavoastra in Apple Pay, ce se pot realiza prin e-mail, prin sms sau prin notificare push (dupa cum ati comunicat sau nu datele dumneavoastra de contact catre noi), pe baza prefigurarii unui contract cu dumneavoastra pentru acest serviciu. De asemenea, pentru finalizarea inrolarii Cardului/Cardurilor, vom prelucra date cu caracter personal ale dumneavoastra in conformitate cu articolul 2.3. de mai sus, in baza aceluiasi temei.

Va aducem la cunostinta faptul ca relatia dintre Up Romania si Apple Inc. nu presupune niciun transfer de date intre aceste entitati, astfel ca, prin simpla utilizare a serviciului Apple Pay, Up Romania nu faciliteaza niciun transfer al datelor dumneavoastra cu caracter personal catre Apple Inc. si Apple Inc. nu transmite niciun fel de date cu caracter personal ale dumneavoastra catre Up Romania.

 

4. RASPUNDERE

4.1. Prin acceptarea prezentelor Conditii Specifice, va angajati sa nu utilizati Cardul/Cardurile inregistrate in serviciul Apple Pay decat in nume propriu si pentru nevoile dumneavoastra.

4.2. In cazul pierderii/furtului/utilizarii frauduloase a dispozitivului pe care aveti serviciul Apple Pay, va recomandam sa accesati www.icloud.com/find si  functionalitatea „Localizeaza iPhone-ul meu” pentru a suspenda sau bloca plata prin Apple Pay de pe acest dispozitiv. In aceste situatii, veti putea folosi in continuare Cardul, insa nu in cadrul serviciului Apple Pay.

4.3. In cazul in care doriti blocarea Cardului sau (motivat de pierderea/furtul/utilizarea frauduloasa a acestuia), aveti posibilitatea sa il blocati urmand pasii din Conditiile Generale ale Cardului respectiv (ex. blocare in aplicatia Up Mobil, in contul dumneavoastra din www.uponline.ro, telefonic la numarul de telefon +40374 66 22 73 (apel cu tarif normal in Romania).

In aceste situatii, folosirea Cardului prin intermediul serviciului Apple Pay nu mai este posibila, iar  responsabilitatea Up Romania sau a Apple Inc. nu poate fi atrasa.

Pentru a evita situatiile mai sus descrise, va recomandam sa va pastrati atat dispozitivul si Cardurile sub supraveghere, cat si securitatea datelor de autentificare in serviciul Apple Pay si a codului PIN al Cardului.

Prevederile referitoare la nefunctionarea serviciului Apple Pay si exonerarea de raspundere a Up Romania sau a Apple Inc. sunt valabile si in cazul in care un Card inregistrat in Apple Pay va expira.

4.3. Pentru reemiterea Cardului in caz de blocare sau expirare, va trebui sa va adresati angajatorului dumneavoastra/societatii care v-a acordat Cardul.

4.4. Up Romania nu este raspunzatoare pentru buna functionare a serviciului Apple Pay in ceea ce priveste performanta, disponibilitatea sau securitatea acestuia. In acest sens, nu se va putea angaja raspunderea noastra din motive de dificultati in utilizare, defectiuni, intreruperi, suspendare sau retragere a serviciului Apple Pay. In acest caz, va trebui sa va adresati serviciului de asistenta online al Apple Inc.

4.5. De asemenea, Up Romania nu este raspunzatoare pentru modificarea regulilor de utilizare ale Apple Pay, initiate de Apple Inc. Va recomandam sa va informati in mod regulat cu privire la eventualele actualizari ale regulilor de utilizare Apple Pay pe pagina de internet www.apple.com.

4.6. Apple si Apple Pay sunt marci detinute de compania Apple Inc., cu sediul in One Apple Park Way, Cupertino, California, S.U.A., 95014.

4.7. Up, Up Dejun, Up Cadou, Up Vacanta si Up Cultura sunt marci detinute de UP ROMANIA S.R.L., cu sediul in Bucuresti, Sos. Dudesti-Pantelimon nr. 42, sector 3, cod postal 033094.