INSTITUTII
Integrarea copiilor din familii defavorizate in sistemul educational
Garantia cheltuirii bugetului alocat in scopul specific ales
Proces simplu si rapid de acordare
BENEFICIARI
O sansa la un viitor mai bun
Perioada de valabilitate extinsa
Retea larga de magazine in care poate fi utilizat
SOLICITAREA
Titularii trimit la primarie dosarul cu documente solicitate pentru participarea in program (data limita 20 decembrie a anului calendaristic)
STABILIREA
Se verifica si comunica numarul beneficiarilor eligibili atat catre administratia finantelor publice, cat si catre gradinite (data-limita: 31 decembrie a anului calendaristic).
BUGETAREA
Se centralizeaza numarul beneficiarilor in elaborarea bugetului de stat, in functie de care se repartizeaza apoi bugetele locale la primarii (dupa formula: nr. beneficiari x nr. luni de scolarizare x 100 lei).
ADMINISTRAREA
Se asigura din bugetele locale cheltuielile administrative pentru gestionarea stimulentului.
EVIDENTA
Lunar, primaria urmareste procesul de achizitie, distributie si returnare a tichetelor neutilizate, conform anexelor 3, 4 si 5 din Normele de aplicare a Legii nr. 248/2015.
Parintii copiilor care beneficiaza de acest stimulent au la dispozitie o retea larga de magazine si librarii din care pot achizitiona produsele de care au nevoie pentru trimiterea copilului la cursuri in conditii optime.
HARTA AFILIATIInstitutia publica achizitioneaza tichete sociale de la Up Romania
Distribuie tichetele
Beneficiari
Folosesc tichetele
Magazine afiliate
Up Romania ramburseaza tichetele
Parteneri afiliati
Uite care sunt serviciile de care beneficiezi in cadrul colaborarii noastre.
COMANDA ONLINE
FACTURA ELECTRONICA
PERSONALIZARE TICHETE
AFILIERE LA CERERE
CARNETE NOMINALE
ASISTENTA DEDICATA
PLICURI UP CADOU
SERVICIU MULTIADRESA
PRODUSE SECURIZATE
RETUR TICHETE
TRACKING AWB
LISTA DISTRIBUTIE
Pentru o gestionare mai simpla si eficienta a tichetelor sociale pentru gradinita, accesati platforma Up Online. Veti gasi aici optiunile de a comanda tichete, a vedea facturile si a consulta istoricul comenzilor.
Hotararea nr. 391/2021 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/2015
Hotararea nr. 391/2021 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate si a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru gradinita, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 15/2016
Legea nr. 49/2020
Legea nr. 49/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate
Legea nr. 248 din 2015
Legea 248/2015, cu completarile si modificarile ulterioare, prevede acordarea de tichete sociale pentru gradinita cu scopul de a stimula participarea in invatamantul prescolar a copiilor proveniti din familii defavorizate si de a mari accesul la educatie al acestora. Conform legii, stimulentul in valoare de 50 lei este acordat la cererea unuia dintre parinti sau a tutorelui legal beneficiarilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani, cu conditia ca venitul lunar per membru de familie sa nu depaseasca dublul venitului minim garantat.
Norme metodologice de aplicare a legii 248/2015
Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.248/2015 privind incurajarea participarii la invatamantul prescolar a copiilor proveniti din familii defavorizate si procedura de acordare a tichetelor sociale pentru gradinita.
HG nr 15 din 2016
Hotararea guvernamentala pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.248/2015 privind incurajarea participarii la invatamantul prescolar a copiilor proveniti din familii defavorizate si procedura de acordare a tichetelor sociale pentru gradinita.
Emiterea tichetelor cu valoare implica respectarea unor conditii de securitate optima pe care noi le indeplinim cu multa rigurozitate.
1. Perioada de valabilitate
2. Valoarea tichetului de masa
3. Cadru rezervat informatiilor pentru anagajator ( denumire societate, CIF, mesaj pentru angajati)
4. Seria
5. Cod de bare
6. Cerneala termocromica: cerneala de securitate care devine transparenta la atingere
7. Microperforatii de siguranta usor de verificat la lumina.
8. Zona reactiva la razuirea cu o moneda: culoarea devine gri
9. Microtext – caractere microscopice greu de reprodus
10. Fibre de securitate in interiorul hartiei ce apar diferit colorate in functie de tipul de lumina la care sunt expuse (naturala sau UV)
11. Holograma, imagine 3D ale carei caracteristici sunt foarte greu de reprodus
12. "Guilloche", model grafic realizat prin calcul informatic, vizibil cu ochiul liber si tiparit cu cerneala fluorescenta
13. Cerneala fluorescenta la lumina UV
14. Spatiul destinat inscrierii datei si informatiile despre unitatii afiliate unde a fost folosit tichetul
15. Interdictii referitoare la utilizarea tichetelor, stabilite prin lege
16. Informatii despre identificarea emitentului