Cum sa creezi un mediu sigur pentru angajatii tai pe termen lung


Articol scris de Oana Ciobanu
HR& CSR Manager Up Romania


Ceea ce am considerat cu totii a fi o „normalitate” inainte de criza sanitara a devenit amintire si, cu siguranta, va ramane in mare parte istorie.

„Noua normalitate” care se va crea va tine cont de tot ceea ce am trait si am invatat cu totii in aceasta perioada si ne va da sansa sa ne descoperim noi resurse, sa gasim noi solutii, sa exploram noi oportunitati pe care, poate, putini le luau in calcul inainte.

Cu gandul la continuitatea business-urilor si la performanta, companiile, indiferent de dimensiunea lor, vor trebui sa aiba in vedere o serie de comportamente, atitudini si masuri care sa permita un raspuns rapid si adaptat la orice modificare din mediul fizic, economic, social si, astfel, sa asigure existenta pe piata a business-ului, dar si cresterea si dezvoltarea lui.

Prioritati

Prioritatea principala a fiecarei companii, indiferent de domeniul sau sectorul in care lucreaza, va fi, in urmatorii ani, sa conceapa si sa implementeze un nou model de operare, atat in ceea ce priveste dimensiunea economica, cat si in ceea ce priveste cadrul de desfasurare al activitatii.

Cinci elemente cred ca vor sta la baza acestui nou model:

Adaptabilitatea si flexibilitatea – in contextul oricaror schimbari din mediul fizic, social sau economic, companiile vor trebui sa fie capabile sa se adapteze la schimbarea respectiva, iar in situatii diferite sa poata lua masuri diferite si sa le schimbe rapid in functie de dinamica acestora. Mai mult decat atat, va fi important ca acestea sa fie capabile sa functioneze in situatii total diferite, generate de modificari bruste din mediul economic, social sau fizic.

Anticiparea – companiile vor trebui sa poata previziona si evalua, in mod acurat, cat mai multe dintre posibilele situatii care ar putea impacta business-ul sub orice forma, inclusiv echipa, astfel incat sa-si ia masurile eficiente de reducere a riscurilor.

Rapiditatea – viteza de reactie va fi o componenta esentiala a planurilor de business, indiferent ca vorbim de lansarea unui produs nou pe piata, de adaptarea la o schimbare din piata, de a raspunde unor situatii de urgenta sau, pur si simplu, de a introduce solutii mai performante si a optimiza.

Siguranta – in conditiile unei realitati medicale fara o rezolvarea cel putin in urmatorul an, asa cum se intrevede, in adoptarea unor masuri interne, se va acorda o atentie mai mare sigurantei angajatilor si sigurantei business-ului, prin masuri de prevenire si protectie.

i.php?p=body2_1200x800px(1).png

Rolul HR-ului

In tot acest context nou, se pune intrebarea care va fi rolul departamentelor de resurse umane si cum vor trebui sa se pozitioneze acestea in raport cu cerintele business-ului? Categoric, la fel ca si pana acum, ca partener al business-ului si, in plus, vor fi ele insele un model de adaptabilitate, flexibilitate, anticipare, rapiditate si orientare catre siguranta angajatilor si a business-ului.

Vedem deja aceasta abordare in ultimele luni, cand multe dintre companiile din intreaga lume au implementat pe scara larga telemunca, au incurajat comunicarea prin mijloacele si canalele de comunicare on-line sau telefonice, au incercat sa gaseasca solutii rapide la schimbarile impuse de pandemia de COVID-19.

Ce facem insa pe termen mediu si lung, odata cu “relaxarea” masurilor autoritatilor nationale?

Fiecare companie, fiecare business are o viziune proprie asupra felului in care se poate organiza si functiona in siguranta in perioada urmatoare, insa consider ca sunt cateva elemente-cheie comune, indiferent de dimensiunea organizatiei, de domeniul de activitate, de resursele disponibile.

In primul rand, vorbim de stabilirea echipei restranse si extinse care se va ocupa de managementul desfasurarii in siguranta a activitatii, cu toate elementele specifice. As puncta aici ca fiind importante, printre altele:

  • definirea echipei de management, a sigurantei activitatii pe termen mediu si lung – de regula, este vorba de departamentul de resurse umane, intelegand aici inclusiv echipa de management al sanatatii si securitatii ocupationale, de medicul de medicina muncii, de responsabilul de evaluarea si managementul riscurilor la nivel de companie, persoanele responsabile de achizitii si, respectiv, de administrarea si intretinerea spatiului de lucru, dar, dupa caz, pot face parte din aceasta echipa si alte persoane, in functie de fluxurile si responsabilitatile la nivel de companie, cum ar fi, de exemplu, responsabilul de securitatea informatiei si a sistemelor informatice;

  • definirea echipei extinse, care ii va include, pe langa membrii pe care i-am mentionat anterior si pe toti managerii din companie, ca responsabili directi ai locurilor de munca pentru fiecare departament in parte si, care, la randul lor, vor fi modele de comportare responsabila si vor urmari implementarea masurilor adoptate;

  • stabilirea modalitatii de lucru in aceasta echipe si de comunicare, informare si raportare.

In al doilea rand, este bine sa fie luate in considerare doua etape: cea care vine imediat, odata cu relaxarea masurilor impuse de autoritati, insa pe fondul existentei in continuare a pandemiei si cea de a doua, care este cea de dupa trecerea totala a pericolului generalizat. In felul acesta, este bine ca firmele sa-si prevada masuri adaptate in functie de cele doua etape.

In al treilea rand, pentru a putea stabili si implementa un plan de masuri adecvat, compania, prin echipa de management al desfasurarii in siguranta a activitatii, este important sa realizeze o evaluare a riscurilor, cu identificarea grupurilor de risc, a surselor si punctelor de contact cu factor de risc si sa aprecieze impactul pe care l-ar putea avea riscul respectiv la nivel de gravitate, probabilitate de a se produce si care ar fi nivelul de control al acestuia. Pe aspectele ce vizeaza sanatatea si securitatea ocupationala, aceasta evaluare trebuie sa aiba avizul evaluatorului de risc pe sanatate si securitate in munca si al medicului de medicina muncii.

i.php?p=body1_1200x800px(2).pngElaborarea planului de siguranta

Ulterior evaluarii realizate, urmeaza intocmirea unui plan de siguranta a activitatii, care sa prevada masuri de prevenire si protectie a angajatilor adecvate pentru fiecare loc de munca in parte si pentru spatiile de interactiune intre angajati, atat masuri tehnice, cat si masuri organizatorice si igienico-sanitare.

Evaluarea riscurilor si stabilirea masurilor de prevenire si protectie este important sa se realizeze si cu consultarea sindicatelor sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor acolo unde legea prevede existenta acestor instante ale salariatilor.

Odata stabilite masurile necesar a fi luate, succesul implementarii lor tine, in principal, de o comunicare transparenta, eficienta si continua catre angajati si de posibilitatea ca acestia sa solicite informatii suplimentare fie despre felul in care pot beneficia de masurile implementate de companie, fie despre masurile pe care trebuie sa le respecte ei insisi. In acelasi timp, este necesar ca fiecare companie sa-si stabileasca si responsabilii de monitorizarea si controlul felului in care se respecta sau se implementeaza masurile stabilite, precum si forme de raspuns la comportamentele dezadaptive.

Spre o noua cultura a sanatatii

Din ce in ce mai mult se incurajeaza in prezent dezvoltarea unei “culturi” a sanatatii si securitatii angajatilor si a securitatii business-ului, in care fiecare angajat, indiferent de functie si de responsabilitatile pe care le are, sa fie participant activ la tot ceea ce inseamna managementul sigurantei activitatii, nu doar prin respectarea masurilor stabilite, ci si prin vigilenta cu care identifica si propun optimizari de procese, solutii noi si preocuparea permanenta a acestora de a face sa fie din ce in ce mai bine si mai sigur la nivel de echipa si de organizatie. Este si un deziderat pe care Agentia Europeana pentru Secruritate si Sanatate in Munca l-a afirmat in repetate randuri, subliniind beneficiile reale pentru business-uri si pentru angajati deopotriva.

Ce ar insemna aceasta? In mod concret presupune incurajarea angajatilor, indiferent de responsabilitatile pe care le au si de functia in companie, sa fie participanti activi la tot ceea ce inseamna managementul sigurantei activitatii, nu doar prin respectarea politicilor, procedurilor si masurilor stabilite de angajator ci si prin vigilenta cu care identifica si propun optimizari ale acestora, optimizari de procese, solutii noi si preocuparea permanenta a lor de a face sa fie din ce in ce mai bine si mai sigur la nivel de echipa si de organizatie. Cu cat angajatii sunt mai implicati in decizii si participa activ la elaborarea masurilor ce ii privesc, atat din punct de vedere al securitatii personale cat si al securitatii business-ului, cu atat nivelul de asumare a responsabilitatii si comportamentul responsabil devin mai accentuate. Mai mult decat atat, creste sentimentul de libertate personala, de respect preciproc si de incredere.

i.php?p=body3_1200x800px(2).png

Avem posibilitatea sa testam si sa vedem ca functioneaza... si chiar foarte bine

Asa cum spuneam, companiile au fost puse in aceasta perioada in situatia de „a se reinventa” din punct de vedere organizational, adoptand masuri noi intr-un timp record, elaborand fluxuri noi si introducand instrumente noi de lucru si canale noi de comunicare sau alocand resurse intr-o directie noua sau avuta mai putin in vedere anterior.

Tot acest “nou” de care am amintit pare a avea partea lui buna, obligandu-ne sa privim din perspective diferite si sa testam solutii diferite care sa ne ajute sa raspundem nevoii de siguranta din prezent. Prin urmare, datorita acestei posibilitati „de testare”, multe dintre ele par a fi solutii si pentru viitor, pe care companiile sa le adopte indiferent de existenta unei crize sau nu.

Telemunca este una dintre ele. Studiile arata ca, inainte de pandemie, mai putin de 5% dintre angajatii din Europa si SUA aveau posibilitatea sa lucreze in telemunca, in timp ce, pe viitor, se previzioneaza ca milioane de oameni din intreaga lume vor putea lucra in telemunca, in diferite forme. Asta pentru ca, prin posibilitatea de a testa acest tip de organizare a activitatii, companiile si-au dat seama de beneficiile ei, de la cresterea motivatiei angajatilor, care pot realiza astfel un echilibru mai bun intre viata personala si cea profesionala, la cresterea productivitatii pe termen mediu si lung. Este adevarat, telemunca vine si cu anumite provocari la nivel de leadership si management de echipa precum si sub aspect psiho-social de care companiile trebuie sa tina cont, dar acesta este un subiect pe care sa-l abordam intr-o alta discutie.

Implementarea unor noi canale de comunicare este o alta solutie adoptata de companii in aceasta perioada, prin care au reusit sa ”aduca impreuna” si totusi sa respecte regulile de distantare sociala, angajati in telemunca, angajati in activitate de birou la sediu si angajati din sectii de productie. Folosirea canalelor de comunicare precum Skype for business sau Teams din Office 365, Zoom, WhatsApp etc. a dat posibilitatea testarii unei noi dinamici a comunicarii in organizatie care si-a dovedit si eficienta in aceasta perioada, creandu-se astfel premisele pentru adoptarea lor pe termen lung: sedintele sau intalnirile on-line par a fi mai eficiente si mai fluente atunci cand este necesar de adoptat si stabilit ceva concret si rapid, incep exact la ora la care au fost programate, iar participantii „nu vorbesc unii peste altii”.

De asemenea, crearea comitetelor de alerta si interventie sau a echipelor de management al crizei in companiile in care acestea nu existau si-a dovedit necesitatea si utilitatea si, cu siguranta, se vor regasi in mult mai multe companii si de acum inainte, urmand sa monitorizeze vigilent orice situatie care ar putea pune in pericol activitatea si angajatii si sa ajute companiile sa reactioneze rapid si adecvat.

In incheiere, in fiecare dintre organizatiile noastre va depinde in mare masura rapiditatea cu care vom relua un ritm economic firesc. Este normal ca mediul de business sa-si doreasca repornirea motoarelor, insa aceasta noua realitate in care milioane de oameni din spatiul muncii trebuie acomodati corect pentru reinceperea activitatii necesita o pregatire intensa.

Surse de informare utile

Pentru redactarea politicilor interne si a masurilor de reluare a activitatii in siguranta, la aceasta data sunt disponibile informatii si va recomand link-urile de mai jos:

https://osha.europa.eu/ro/themes/covid-19-resources-workplace

https://oshwiki.eu/wiki/COVID-19:_Back_to_the_workplace_-_Adapting_workplaces_and_protecting_workers

https://oshwiki.eu/wiki/COVID-19:_guidance_for_the_workplace#See

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/technical-guidance/health-workers

https://insp.gov.ro/dj/comunicate/Recomandari%20masuri%20specifice%20dupa%20starea%20de%20urgenta.pdf

Articol scris de: Echipa editoriala Up |
Data publicarii: 14-05-2020
Data actualizarii: 25-04-2024

Iti recomandam si:

Inteligenta artificiala ne imbunatateste joburile, nu le inlocuieste

Citeste mai mult

Este 2019 si angajatii tai trebuie motivati in continuare

Citeste mai mult

Echilibrul dintre viata personala si cea profesionala

Citeste mai mult

Strategii de retentie a angajatilor intr-o lume dinamica

Citeste mai mult
reducerea-costurilor

Reducerea costurilor intr-o maniera cat mai eficienta

Citeste mai mult
productivitatea-muncii

Cum masori si imbunatatesti productivitatea muncii: angajator si angajat

Citeste mai mult
Cum arata un proces de recrutare eficient

Recrutarea: Tehnici si Proceduri Actuale de Recrutare Eficienta

Citeste mai mult
strategii de branding

Strategii de branding care functioneaza in era digitala. Idei si reguli

Citeste mai mult
cultura organizationala retentia angajatilor

Ghid de comunicare interna cu angajatii. Cultura organizationala si retentia angajatilor

Citeste mai mult

Despre leadership si importanta unui lider bun pentru un business de succes

Citeste mai mult

Neuromarketingul sau neurostiinta: ce este si unde se aplica

Citeste mai mult

Cum sa faci o campanie CSR de impact pentru businessul tau

Citeste mai mult
customer service relatii cu clientii

Departamentul de customer service: de ce este important intr-o companie?

Citeste mai mult
motivarea angajatilor

Motivarea angajatilor, metode sigure de stimulare si beneficii aduse

Citeste mai mult
Cadouri de Craciun

Idei de cadouri de Craciun, in functie de persoana care le primeste

Citeste mai mult
Targuri de Craciun in Romania

Ce Targuri de Craciun din Romania sa vizitezi, anul acesta

Citeste mai mult

Cultura generala a angajatilor din organizatia ta. De ce e importanta si cum cresti nivelul acesteia

Citeste mai mult
petreceri corporate

Idei inedite pentru petrecerea corporate a firmei

Citeste mai mult
idei vacanta iarna romania

Idei de vacanta de iarna in Romania

Citeste mai mult
vacanta revelion romania

Top destinatii pentru Revelion Romania 2020: unde mergem

Citeste mai mult

Up Romania a primit Medalia de Aur la evaluarea pe sustenabilitate realizata de EcoVadis

Citeste mai mult
angajatori-de-top

UP ROMANIA PREMIAZA ANGAJATORII DE TOP

Citeste mai mult
tichete valorice beneficii

De ce sa acorzi tichete valorice: avantajele angajatului si angajatorului

Citeste mai mult

Evaluarea angajatilor. Cum se realizeaza eficient - metode si cadru legislativ

Citeste mai mult
ce isi doresc millennials

Ce isi doresc tinerii din generatia millennial de la angajatori. Beneficii preferate si tehnici de abordare

Citeste mai mult
Idei de cadouri corporate

Idei de cadouri corporate pentru 8 martie

Citeste mai mult
Cum sa scapi de emotii

Cum sa scapi de emotii inaintea unui meeting sau unei prezentari

Citeste mai mult
masuri de lucru in timpul pandemiei de coronavirus

Cum sa gestionezi situatia in compania ta in timpul pandemiei Covid-19

Citeste mai mult

Tichete de masa 2021. Ofera angajatilor tichete de masa cu valoare maxima de 20,01 lei

Citeste mai mult

Ce cadouri poti oferi angajatilor cu ocazia Pastelui

Citeste mai mult
copii defavorizati in mediul rural

Copiii din mediile dezavantajate au nevoie sa fie sustinuti si in timpul pandemiei

Citeste mai mult
Cadouri ziua copilului

Idei de cadouri si activitati in casa pentru copii de 1 iunie

Citeste mai mult

Lucrul de acasa: avantaje si dezavantaje pentru angajati si companii

Citeste mai mult

Schimbarile pe care trebuie sa le faci astazi pentru a-ti proteja business-ul pe termen lung

Citeste mai mult

Obiceiurile zilnice ale oamenilor de succes

Citeste mai mult
cum alegi evenimentele in aer liber vara 2020

Up Romania: Cum sa alegi evenimentele in aer liber in vara lui 2020

Citeste mai mult
cum pastrezi freelancerii motivati

Cand si de ce ar trebui sa angajezi freelanceri si cum sa ii tii motivati

Citeste mai mult

Ce este rezistenta la schimbare si cum sa mentii un nivel optim al acesteia printre angajatii tai

Citeste mai mult

Metode practice de a stimula creativitatea

Citeste mai mult

Cum sa te pregatesti pentru o sedinta online ca sa decurga fara probleme

Citeste mai mult

Rezultatele tombolei „UP CADOU. ACCELERATOR DE BUCURIE ÎN VACANTA TA DIN 2021”

Citeste mai mult

Cum sa pastrezi echilibrul dintre munca si viata privata daca lucrezi de acasa

Citeste mai mult

Cheltuielile din perioade de criza - trucuri care te ajuta sa economisesti mai mult

Citeste mai mult

Catalin Marcu: Despre ambitia de a incepe de la zero ceva si de a crea alaturi de alti oameni ceva valoros

Citeste mai mult

Raluca Ivanescu sau cum sa-ti incepi ziua pentru a fi cu adevarat eficient si pregatit pentru orice raspuns

Citeste mai mult

Employee engagement - ce este si cum poate fi stimulata implicarea angajatilor chiar si in perioada de criza

Citeste mai mult

Daniel Rosu – Un drum in viata gasit pe axa Washington-Londra-Bucuresti

Citeste mai mult

Denisa Stoica sau despre un vis implinit

Citeste mai mult

9 idei de locuri si activitati pentru ziua de 14 februarie

Citeste mai mult

Loredana Martin: Odata pedagog, toata viata un pedagog

Citeste mai mult

Stefan Budulan – Combativitatea si rigoarea, doua trasaturi pe care le au in comun hocheiul si managementul

Citeste mai mult

De ce este important sa stii sa negociezi - si cum poti dezvolta tehnicile tale de negociere

Citeste mai mult

Oliver Birjaru sau cum in spatele comediantului se ascund harnicia si responsabilitatea

Citeste mai mult

Claudia Mandru: Orice lucru pare imposibil pana este facut

Citeste mai mult

Cu ce surprize iti poti bucura angajatele de 8 Martie

Citeste mai mult

Lucrurile nu se schimba niciodata de la sine

Citeste mai mult

Cum influenteaza spatiul de lucru eficienta angajatilor

Citeste mai mult

Trateaza-i pe ceilalti asa cum ai vrea tu sa fii tratat

Citeste mai mult

Cum gestionezi diferentele de varsta la locul de munca pentru a crea o echipa unita si performanta

Citeste mai mult

Cand esti implicat 100% si ambitios, nimic nu poate sta in calea ta

Citeste mai mult

Despre frumusetea modestiei

Citeste mai mult

Cum sa-ti folosesti si gestionezi eficient banii in fiecare luna

Citeste mai mult

Prietenia este un cuib, iar fericirea este un dans…sau mai multe

Citeste mai mult

Jumatatile de masura nu sunt o optiune pentru mine

Citeste mai mult

10 obiceiuri care iti fac viata mai frumoasa in perioada de work from home

Citeste mai mult

Trec prin viata cu gandul la amintirile pe care le strang

Citeste mai mult

Micromanagement vs macromanagement

Citeste mai mult

Gina Pavel – Leadership bun este atunci cand organizezi sarcinile fara a lasa loc incertitudinilor

Citeste mai mult

Rutina de lucru din timpul zilei - cum sa fii productiv, multumit si sanatos de fiecare data

Citeste mai mult

Acordarea de beneficii cu avantaje fiscale in sectorul constructii

Citeste mai mult

Idei de a petrece un Paste „altfel” impreuna cu familia

Citeste mai mult

Reconversia profesionala - ce trebuie sa iei in calcul daca planuiesti o schimbare de cariera

Citeste mai mult

Up Romania: Obiceiul cafelei de dimineata si legatura cu productivitatea la locul de munca

Citeste mai mult

8 moduri de a munci eficient pentru a-ti creste randamentul

Citeste mai mult

Ce inseamna un mediu de lucru sanatos si cum stii ca lucrezi intr-unul

Citeste mai mult

Digital Detox - ce este si cum te poate ajuta pe plan profesional

Citeste mai mult

Castiga o masina electrica Tesla Model 3

Citeste mai mult

Curiozitatea si rolul ei intr-o companie - cum o cultivi printre angajatii tai

Citeste mai mult

De ce sa tii cont cand ai de ales intre doua oferte de munca si esti indecis

Citeste mai mult

Care sunt tendintele pe piata HR in 2021 si cum te adaptezi la ele

Citeste mai mult

Pregatirea pentru reintoarcerea la birou

Citeste mai mult

5 idei de petrecere a unei minivacante

Citeste mai mult

Intrebarile pe care ar trebui sa le pui intotdeauna la un interviu de job

Citeste mai mult

Un nou mod de a munci pentru peste 70% dintre români, în urma efectelor pandemiei

Citeste mai mult

Cum iti calculezi bugetul pentru o vacanta in familie

Citeste mai mult

Vacanta cu copiii: cum o organizezi astfel incat toata lumea sa fie fericita

Citeste mai mult

Alimentatia in timpul verii - ce sa consumi ca sa faci fata caldurii si sa ai randament la serviciu

Citeste mai mult

UP Romania da un byte de ajutor pentru scolile din Romania si doneaza 100 de calculatoare prin intermediul Asociatiei Ateliere Fara Frontiere

Citeste mai mult

Idei de destinatii linistite din Romania pentru vacanta in siguranta cu familia

Citeste mai mult

Cum sa iti reiei rapid ritmul de lucru cand te intorci dintr-un concediu

Citeste mai mult

Lucruri pe care sa le faci in pauza de pranz si care-ti pot face ziua mai frumoasa

Citeste mai mult

Cele mai bune exercitii pe care sa le faci in timp ce stai la birou

Citeste mai mult

Digitalizarea la birou - ce masuri poti lua in folosul angajatilor

Citeste mai mult

Comunicarea nonverbala - cum o interpretezi si ce secrete poate ascunde

Citeste mai mult

Cum sa rasplatesti corect performantele angajatilor si de ce sa faci asta

Citeste mai mult

Totul despre recrutarea online - de ce este mai eficienta si ce alte motive ai mai avea sa o alegi

Citeste mai mult

Programele de coaching pentru angajati - ce sunt, care este rolul lor, ce beneficii ofera

Citeste mai mult

Schimbari legislative aplicabile biletelor de valoare emise de Up Romania, incepand cu anul 2022

Citeste mai mult

Vesti bune! Valoarea nominala a tichetului de masa a crescut de la 20,17 la 30 lei

Citeste mai mult

Up Romania Lanseaza platforma Up MultiBeneficii

Citeste mai mult

Up Romania obtine certificatul “Great Place to Work” pentru al doilea an consecutiv

Citeste mai mult

Employer Branding: Construirea unei Culturi Organizationale Atragatoare

Citeste mai mult

Burnout de la pasiune la epuizare

Citeste mai mult

Valoarea nominala a tichetului de masa a crescut de la 30 la 35 lei

Citeste mai mult

Beneficiile extrasalariale, un instrument de loializare si de retentie a angajatilor

Citeste mai mult

Importanta personalizarii beneficiilor extrasalariale

Citeste mai mult

Eficienta si eficacitatea in managementul timpului

Citeste mai mult

Cum ChatGPT transforma si simplifica operatiunile de HR

Citeste mai mult

Cum contribuie Up Vacanta la descoperirea si cunoasterea Romaniei frumoase

Citeste mai mult

Cum atragi cei mai buni angajati in companie

Citeste mai mult

Ce inseamna bio si care este diferenta dintre bio, eco sau organic

Citeste mai mult

Beneficiile consumului de produse bio: sanatate pentru tine si pentru planeta

Citeste mai mult

Impactul Consumului Responsabil Asupra Mediului: Cum Putem Redefini Obiceiurile Noastre Cotidiene

Citeste mai mult

Cum sa reduci costurile de recrutare prin employer branding

Citeste mai mult

Importanta agriculturii ecologice

Citeste mai mult

Avantajele magazinelelor care comercializeaza produse bio

Citeste mai mult

Cum putem identifica sentimentul de burnout in randul angajatilor nostri si cum ii putem sustine sa-l depaseasca?

Citeste mai mult

Sanatatea si consumul responsabil: Cum afecteaza alegerile noastre alimentare binele planetei

Citeste mai mult

Beneficii de poveste, nu povesti

Citeste mai mult

Up Dejun: experiente culinare unice, alaturi de colegii de la munca

Citeste mai mult

Siguranta psihologica la locul de munca: Un pilon esential pentru productivitate si succesul companiei #RedefinimMunca

Citeste mai mult

Traditii si obiceiuri la locul de munca pentru ziua de 8 martie

Citeste mai mult

Platile cu cardul Up Dejun si Up Cadou, acum disponibile pe platforma Sezamo.ro

Citeste mai mult

Descopera Romania cu cardul Up Vacanta si bucura-te de concedii de deconectare totala de munca

Citeste mai mult

Cresterea retentiei angajatilor: cum pot angajatorii sa intampine nevoile angajatilor

Citeste mai mult

Studiu Up Romania despre comportamentul alimentar al romanilor

Citeste mai mult

Spune-ti parerea

Pentru a fi siguri ca esti o persoana, da click pe tricou.

Comentarii