Obiceiurile zilnice ale oamenilor de succes

  1. Oamenii de succes pot fi modele de urmat
  2. Cel mai des intalnite obiceiuri ale oamenilor de succes
  3. Alte obiceiuri pe care oamenii de succes le adopta

Oamenii de succes pot fi modele de urmat

Sunt foarte multe teorii care sustin faptul ca ar trebui sa urmarim mai mult ce fac ceilalti oameni pe care ii admiram, pentru a obtine rezultatele lor. Pe de o parte, doar pentru ca am prelua si noi anumite obiceiuri nu inseamna ca am si realiza acelasi tip de business sau ca am intelege pe deplin ce trebuie sa facem ca sa avem succes.

Pe de alta parte, suntem influentati de media celor cinci oameni cu care ne petrecem timpul cel mai mult. Obiceiurile noastre sunt determinate si de comunitatile din care facem parte. Iar aceste obiceiuri nu tin atat de mult de motivatia temporara pe care o avem, ci pe cat de mult le identificam cu noi insine.

Cel mai des intalnite obiceiuri ale oamenilor de succes

Merita sa urmarim aceste obiceiuri pentru a lucra la dihotomia dintre cine ne dorim sa fim si cum actionam. Daca ne dorim sa fim alergatori de elita, dar nici nu iesim din casa, atunci avem nevoie sa vedem care sunt obiceiurile atletilor de succes. Daca dorim sa avem afacerea noastra, dar lucram doar 8 ore pe zi ca angajati si nu ne documentam deloc in rest, atunci probabil nu vom deveni curand antreprenori. 

Organizare

i.php?p=body1(9).jpg

Organizarea este de multe ori perceputa negativ de catre majoritatea celor care spun ca isi doresc sa fie spontani, sa aiba o viata plina, pe care sa o traiasca la maximum. Ironia este ca atunci cand nu iti stapanesti pe deplin timpul si nu ai un management al lui, rareori reusesti sa fii spontan si sa te bucuri de tot ceea ce ti-ai dori sa faci.

Ceea ce ii deosebeste pe oamenii de succes de cei care sunt mai degraba victime ale timpului lor este atitudinea proactiva. Daca mereu cei din jur iti determina programul, atunci atitudinea este reactiva. Daca stabilesti ce vrei sa faci maine, saptamana viitoare sau anul acesta si imparti acest lucru pe ore, atunci abordezi proactiv timpul tau.

Majoritatea lumii este sceptica la calendare, agende si organizare. Paradoxul este ca pe masura ce organizezi mai bine timpul tau vei capata mai mult control si mai mult timp pentru spontaneitate, pentru a le face pe toate, pentru a duce la bun sfarsit lucrurile la care doar visai.

Relaxare

Daca ne ocupam de organizare, atunci vom avea un timp destinat si relaxarii. Fara aceasta componenta, nu vom avea o gandire limpede, care sa poata continua gandirea obiectiva si rationala. Oamenii de succes practica tenisul sau anumite sporturi nu doar pentru networking, ci si pentru nevoia de relaxare si libertate independenta de restul lucrurilor din viata lor.

Este important sa intelegem aici ca daca vom opta pentru „relaxare spontana” ne vom simti mereu vinovati sau in urma cu termenele limita pentru a ne relaxa complet. Insa daca ne vom respecta organizarea si programul intocmit, atunci ne vom putea desprinde complet de stres si sa fim prezenti in momentele dedicate placerilor personale.

Ingrijire personala

Chiar si intr-o intalnire pe Skype sau Zoom, un om de succes va folosi parfum. Deoarece nu este vorba de aparente, ci de cum se simte el cu sine insusi. Sunt foarte putine cazurile in care am putea ramane toata ziua acasa in pijamale, iar starea noastra de spirit sa fie ridicata, productivitatea marita si rezultatele concrete. Pozitia corpului si infatisarea ne inspira si ne trimit semnale in legatura cu potentialul nostru. De aceea, un om de succes va alege obiceiul de a fi mereu gata pentru o noua provocare, avand incredere in propria aparenta.

Initiativa

La fel ca in cazul organizarii, diferenta dintre proactivitate si reactivitate este specifica pentru antreprenorii de succes. De fapt, daca ar fi sa alegem o reteta a succesului, probabil acest punct ar fi cel mai relevant.

Un om de succes, sau pur si simplu o persoana care a avut succes in afacerile sale este cineva care la un moment dat a avut initiativa de face lucrurile diferit, de a crea ceva, de a incerca ceva nou. Afaceristii de succes se uita in jur si au idei despre cum ar putea imbunatati sistemele, despre cum se pot face lucrurile altfel decat pana acum, despre cum ar putea simplifica proceduri.

Toate ideile de care ne bucuram zilnic si ne fac viata mai usoara sunt o marturie a celor care au avut initiativa nu doar de a le gandi, ci si a le implementa. Iar daca ii iei un interviu unui antreprenor, acesta va spune ca a avut zeci de idei carora nu le-a dat viata, dar acelea pentru care a aplica initiativa au facut diferenta.

Atitudine pozitiva

i.php?p=body2(10).jpg

Fie ca este vorba de cum sa ai succes in viata sau in afaceri, atitudinea pozitiva conteaza mult. A nu se confunda cu optimismul nefondat, ci mai degraba cu spiritul de a cauta solutii si a crede ca mereu se poate face ceva. A te uita la sisteme si a crede ca lucrurile se pot face mai bine nu este irational, ci arata curiozitate si pasiune.

Atitudinea pozitiva nu este despre a vedea totul in roz, ci despre a nu ne victimiza atunci cand suntem nemultumiti. De a crede ca putem schimba lucrurile in mai bine.

Networking

Afacerile par intotdeauna mai usoare atunci cand cunosti multa lume si creezi legaturi profesionale. Desi pentru multi introverti acest pas pare unul neplacut, el face diferenta atunci cand vine vorba de business, clienti si colaborari. Antreprenorii nu ezita in a participa la evenimente, a cunoaste oameni noi si a povesti despre proiectele lor. De aceea si uneori aceste cercuri par unele inchise. 

Economisire

Se spune ca oamenii saraci cheltuie uneori mai multi bani decat cei bogati. Cantitativ, probabil ca lucrurile nu sunt asa, insa zicala se refera la modul precar de a gestiona banii. Oamenii de succes sunt mai putin tentati sa iti satisfaca toate dorintele de consum si mai orientati pe a produce mai mult, pe a obtine noi surse de venituri. Afaceristii tind sa investeasca si sa economiseasca, neconsumand tot venitul obtinut in luna respectiva. 

Trezit dimineata devreme

Acest lucru a devenit aproape o moda, si de aceea poate parea cliseic. Trezitul la 5 dimineata nu este despre „devreme”. Este despre a castiga un timp (un numar de ore) si o perioada a zilei (in care este putin probabil sa te intrerupa cineva) care pot face diferenta fata de cei din jur, care confera claritate. Trezitul matinal presupune si culcatul mai devreme, ceea ce garanteaza un somn mai bun. Nu este suficient doar sa te trezesti devreme, ci sa valorifici acel timp prin citit, sport, planificare, scriere, documentare sau ce anume te ajuta in a fi mai productiv.

Citit / Documentat

Ce fac toti oamenii de mai sus care se trezesc dimineata devreme? Majoritatea folosesc acel timp pentru a citi si a se documenta mai mult. Rareori vei cunoaste un antreprenor de succes care sa nu citeasca si sa nu aiba o sete de cunoastere care-l determina mereu sa invete lucruri noi. Aceasta educatie autonoma si informala aduce perspective noi si ii ajuta pe oamenii de succes sa invete si din experientele celorlalti.

Activitati caritabile

Pay it forward/ Give it back pot veni din dorinta sincera de a contribui catre anumite cauze sau pur si simplu din dorinta de PR de a te asocia cu ele.

Alte obiceiuri pe care oamenii de succes le adopta

Prioritizat

i.php?p=body3(11).jpg

Matricea Urgent/ Important te ajuta sa evidentiezi, in primul rand, lucrurile care sunt si importante, si urgente. Odata ce acestea sunt prioritizate, matricea te ajuta sa nu te concentrezi doar pe restul lucrurilor urgente, dar neimportante, ci pe lucrurile importante, dar pe care le amanam de mult timp, din cauza lipsei urgentei. Acelea pot fi programari la dentist, instrumente de invatare, cursuri care ne ajuta sa dobandim skill-uri noi.

Multi oameni tind sa se concentreze pe lucrurile urgente, intr-un spirit reactiv. Oamenii de succes sunt proactivi cu lucrurile importante, chiar daca nu sunt urgente, tocmai pentru a evita ca ele sa ajunga critice.

Provocari noi, pregatite de riscuri

Atunci cand ni se pare ca un an a trecut extrem de repede este pentru ca toate zilele au semanat intre ele, iar noi am iesit foarte putin din aria de confort. Dar atunci cand suntem dornici sa exploram lucruri noi, sa raspundem la provocari sau sa alegem neobisnuitul simtim ca traim mult mai mult, datorita lucrurilor pe care le experimentam si invatam. Obiceiurile oamenilor de succes includ receptivitatea la necunoscut, deoarece acolo exista mereu potential de explorat.

Toate aceste obiceiuri zilnice ale afaceristilor de succes sunt doar o parte dintre lucrurile stabilite clar in viata lor. In acelasi timp, experientele antreprenorilor contin o doza de risc, dar obiceiul de a se documenta ii ajuta sa ia decizii calculate si a face diferenta dintre potential si inconstienta.

Articol scris de: Echipa editoriala Up |
Data publicarii: 02-07-2020
Data actualizarii: 01-08-2024

Iti recomandam si:

Inteligenta artificiala ne imbunatateste joburile, nu le inlocuieste

Citeste mai mult

Este 2019 si angajatii tai trebuie motivati in continuare

Citeste mai mult

Echilibrul dintre viata personala si cea profesionala

Citeste mai mult

Strategii de retentie a angajatilor intr-o lume dinamica

Citeste mai mult
reducerea-costurilor

Reducerea costurilor intr-o maniera cat mai eficienta

Citeste mai mult
productivitatea-muncii

Cum masori si imbunatatesti productivitatea muncii: angajator si angajat

Citeste mai mult
Cum arata un proces de recrutare eficient

Recrutarea: Tehnici si Proceduri Actuale de Recrutare Eficienta

Citeste mai mult
strategii de branding

Strategii de branding care functioneaza in era digitala. Idei si reguli

Citeste mai mult
cultura organizationala retentia angajatilor

Ghid de comunicare interna cu angajatii. Cultura organizationala si retentia angajatilor

Citeste mai mult

Despre leadership si importanta unui lider bun pentru un business de succes

Citeste mai mult

Neuromarketingul sau neurostiinta: ce este si unde se aplica

Citeste mai mult

Cum sa faci o campanie CSR de impact pentru businessul tau

Citeste mai mult
customer service relatii cu clientii

Departamentul de customer service: de ce este important intr-o companie?

Citeste mai mult
motivarea angajatilor

Motivarea angajatilor, metode sigure de stimulare si beneficii aduse

Citeste mai mult
Cadouri de Craciun

Idei de cadouri de Craciun, in functie de persoana care le primeste

Citeste mai mult
Targuri de Craciun in Romania

Ce Targuri de Craciun din Romania sa vizitezi, anul acesta

Citeste mai mult

Cultura generala a angajatilor din organizatia ta. De ce e importanta si cum cresti nivelul acesteia

Citeste mai mult
petreceri corporate

Idei inedite pentru petrecerea corporate a firmei

Citeste mai mult
idei vacanta iarna romania

Idei de vacanta de iarna in Romania

Citeste mai mult
vacanta revelion romania

Top destinatii pentru Revelion Romania 2020: unde mergem

Citeste mai mult

Up Romania a primit Medalia de Aur la evaluarea pe sustenabilitate realizata de EcoVadis

Citeste mai mult
angajatori-de-top

UP ROMANIA PREMIAZA ANGAJATORII DE TOP

Citeste mai mult
tichete valorice beneficii

De ce sa acorzi tichete valorice: avantajele angajatului si angajatorului

Citeste mai mult

Evaluarea angajatilor. Cum se realizeaza eficient - metode si cadru legislativ

Citeste mai mult
ce isi doresc millennials

Ce isi doresc tinerii din generatia millennial de la angajatori. Beneficii preferate si tehnici de abordare

Citeste mai mult
Idei de cadouri corporate

Idei de cadouri corporate pentru 8 martie

Citeste mai mult
Cum sa scapi de emotii

Cum sa scapi de emotii inaintea unui meeting sau unei prezentari

Citeste mai mult
masuri de lucru in timpul pandemiei de coronavirus

Cum sa gestionezi situatia in compania ta in timpul pandemiei Covid-19

Citeste mai mult

Tichete de masa 2021. Ofera angajatilor tichete de masa cu valoare maxima de 20,01 lei

Citeste mai mult

Ce cadouri poti oferi angajatilor cu ocazia Pastelui

Citeste mai mult
copii defavorizati in mediul rural

Copiii din mediile dezavantajate au nevoie sa fie sustinuti si in timpul pandemiei

Citeste mai mult
mediu-sigur

Cum sa creezi un mediu sigur pentru angajatii tai pe termen lung

Citeste mai mult
Cadouri ziua copilului

Idei de cadouri si activitati in casa pentru copii de 1 iunie

Citeste mai mult

Lucrul de acasa: avantaje si dezavantaje pentru angajati si companii

Citeste mai mult

Schimbarile pe care trebuie sa le faci astazi pentru a-ti proteja business-ul pe termen lung

Citeste mai mult
cum alegi evenimentele in aer liber vara 2020

Up Romania: Cum sa alegi evenimentele in aer liber in vara lui 2020

Citeste mai mult
cum pastrezi freelancerii motivati

Cand si de ce ar trebui sa angajezi freelanceri si cum sa ii tii motivati

Citeste mai mult

Ce este rezistenta la schimbare si cum sa mentii un nivel optim al acesteia printre angajatii tai

Citeste mai mult

Metode practice de a stimula creativitatea

Citeste mai mult

Cum sa te pregatesti pentru o sedinta online ca sa decurga fara probleme

Citeste mai mult

Rezultatele tombolei „UP CADOU. ACCELERATOR DE BUCURIE ÎN VACANTA TA DIN 2021”

Citeste mai mult

Cum sa pastrezi echilibrul dintre munca si viata privata daca lucrezi de acasa

Citeste mai mult

Cheltuielile din perioade de criza - trucuri care te ajuta sa economisesti mai mult

Citeste mai mult

Catalin Marcu: Despre ambitia de a incepe de la zero ceva si de a crea alaturi de alti oameni ceva valoros

Citeste mai mult

Raluca Ivanescu sau cum sa-ti incepi ziua pentru a fi cu adevarat eficient si pregatit pentru orice raspuns

Citeste mai mult

Employee engagement - ce este si cum poate fi stimulata implicarea angajatilor chiar si in perioada de criza

Citeste mai mult

Daniel Rosu – Un drum in viata gasit pe axa Washington-Londra-Bucuresti

Citeste mai mult

Denisa Stoica sau despre un vis implinit

Citeste mai mult

9 idei de locuri si activitati pentru ziua de 14 februarie

Citeste mai mult

Loredana Martin: Odata pedagog, toata viata un pedagog

Citeste mai mult

Stefan Budulan – Combativitatea si rigoarea, doua trasaturi pe care le au in comun hocheiul si managementul

Citeste mai mult

De ce este important sa stii sa negociezi - si cum poti dezvolta tehnicile tale de negociere

Citeste mai mult

Oliver Birjaru sau cum in spatele comediantului se ascund harnicia si responsabilitatea

Citeste mai mult

Claudia Mandru: Orice lucru pare imposibil pana este facut

Citeste mai mult

Cu ce surprize iti poti bucura angajatele de 8 Martie

Citeste mai mult

Lucrurile nu se schimba niciodata de la sine

Citeste mai mult

Cum influenteaza spatiul de lucru eficienta angajatilor

Citeste mai mult

Trateaza-i pe ceilalti asa cum ai vrea tu sa fii tratat

Citeste mai mult

Cum gestionezi diferentele de varsta la locul de munca pentru a crea o echipa unita si performanta

Citeste mai mult

Cand esti implicat 100% si ambitios, nimic nu poate sta in calea ta

Citeste mai mult

Despre frumusetea modestiei

Citeste mai mult

Cum sa-ti folosesti si gestionezi eficient banii in fiecare luna

Citeste mai mult

Prietenia este un cuib, iar fericirea este un dans…sau mai multe

Citeste mai mult

Jumatatile de masura nu sunt o optiune pentru mine

Citeste mai mult

10 obiceiuri care iti fac viata mai frumoasa in perioada de work from home

Citeste mai mult

Trec prin viata cu gandul la amintirile pe care le strang

Citeste mai mult

Micromanagement vs macromanagement

Citeste mai mult

Gina Pavel – Leadership bun este atunci cand organizezi sarcinile fara a lasa loc incertitudinilor

Citeste mai mult

Rutina de lucru din timpul zilei - cum sa fii productiv, multumit si sanatos de fiecare data

Citeste mai mult

Acordarea de beneficii cu avantaje fiscale in sectorul constructii

Citeste mai mult

Idei de a petrece un Paste „altfel” impreuna cu familia

Citeste mai mult

Reconversia profesionala - ce trebuie sa iei in calcul daca planuiesti o schimbare de cariera

Citeste mai mult

Up Romania: Obiceiul cafelei de dimineata si legatura cu productivitatea la locul de munca

Citeste mai mult

8 moduri de a munci eficient pentru a-ti creste randamentul

Citeste mai mult

Ce inseamna un mediu de lucru sanatos si cum stii ca lucrezi intr-unul

Citeste mai mult

Digital Detox - ce este si cum te poate ajuta pe plan profesional

Citeste mai mult

Castiga o masina electrica Tesla Model 3

Citeste mai mult

Curiozitatea si rolul ei intr-o companie - cum o cultivi printre angajatii tai

Citeste mai mult

De ce sa tii cont cand ai de ales intre doua oferte de munca si esti indecis

Citeste mai mult

Care sunt tendintele pe piata HR in 2021 si cum te adaptezi la ele

Citeste mai mult

Pregatirea pentru reintoarcerea la birou

Citeste mai mult

5 idei de petrecere a unei minivacante

Citeste mai mult

Intrebarile pe care ar trebui sa le pui intotdeauna la un interviu de job

Citeste mai mult

Un nou mod de a munci pentru peste 70% dintre români, în urma efectelor pandemiei

Citeste mai mult

Cum iti calculezi bugetul pentru o vacanta in familie

Citeste mai mult

Vacanta cu copiii: cum o organizezi astfel incat toata lumea sa fie fericita

Citeste mai mult

Alimentatia in timpul verii - ce sa consumi ca sa faci fata caldurii si sa ai randament la serviciu

Citeste mai mult

UP Romania da un byte de ajutor pentru scolile din Romania si doneaza 100 de calculatoare prin intermediul Asociatiei Ateliere Fara Frontiere

Citeste mai mult

Idei de destinatii linistite din Romania pentru vacanta in siguranta cu familia

Citeste mai mult

Cum sa iti reiei rapid ritmul de lucru cand te intorci dintr-un concediu

Citeste mai mult

Lucruri pe care sa le faci in pauza de pranz si care-ti pot face ziua mai frumoasa

Citeste mai mult

Cele mai bune exercitii pe care sa le faci in timp ce stai la birou

Citeste mai mult

Digitalizarea la birou - ce masuri poti lua in folosul angajatilor

Citeste mai mult

Comunicarea nonverbala - cum o interpretezi si ce secrete poate ascunde

Citeste mai mult

Cum sa rasplatesti corect performantele angajatilor si de ce sa faci asta

Citeste mai mult

Totul despre recrutarea online - de ce este mai eficienta si ce alte motive ai mai avea sa o alegi

Citeste mai mult

Programele de coaching pentru angajati - ce sunt, care este rolul lor, ce beneficii ofera

Citeste mai mult

Schimbari legislative aplicabile biletelor de valoare emise de Up Romania, incepand cu anul 2022

Citeste mai mult

Vesti bune! Valoarea nominala a tichetului de masa a crescut de la 20,17 la 30 lei

Citeste mai mult

Up Romania Lanseaza platforma Up MultiBeneficii

Citeste mai mult

Up Romania obtine certificatul “Great Place to Work” pentru al doilea an consecutiv

Citeste mai mult

Employer Branding: Construirea unei Culturi Organizationale Atragatoare

Citeste mai mult

Burnout de la pasiune la epuizare

Citeste mai mult

Valoarea nominala a tichetului de masa a crescut de la 30 la 35 lei

Citeste mai mult

Beneficiile extrasalariale, un instrument de loializare si de retentie a angajatilor

Citeste mai mult

Importanta personalizarii beneficiilor extrasalariale

Citeste mai mult

Eficienta si eficacitatea in managementul timpului

Citeste mai mult

Cum ChatGPT transforma si simplifica operatiunile de HR

Citeste mai mult

Cum contribuie Up Vacanta la descoperirea si cunoasterea Romaniei frumoase

Citeste mai mult

Cum atragi cei mai buni angajati in companie

Citeste mai mult

Ce inseamna bio si care este diferenta dintre bio, eco sau organic

Citeste mai mult

Beneficiile consumului de produse bio: sanatate pentru tine si pentru planeta

Citeste mai mult

Impactul Consumului Responsabil Asupra Mediului: Cum Putem Redefini Obiceiurile Noastre Cotidiene

Citeste mai mult

Cum sa reduci costurile de recrutare prin employer branding

Citeste mai mult

Importanta agriculturii ecologice

Citeste mai mult

Avantajele magazinelelor care comercializeaza produse bio

Citeste mai mult

Cum putem identifica sentimentul de burnout in randul angajatilor nostri si cum ii putem sustine sa-l depaseasca?

Citeste mai mult

Sanatatea si consumul responsabil: Cum afecteaza alegerile noastre alimentare binele planetei

Citeste mai mult

Beneficii de poveste, nu povesti

Citeste mai mult

Up Dejun: experiente culinare unice, alaturi de colegii de la munca

Citeste mai mult

Siguranta psihologica la locul de munca: Un pilon esential pentru productivitate si succesul companiei #RedefinimMunca

Citeste mai mult

Traditii si obiceiuri la locul de munca pentru ziua de 8 martie

Citeste mai mult

Platile cu cardul Up Dejun si Up Cadou, acum disponibile pe platforma Sezamo.ro

Citeste mai mult

Descopera Romania cu cardul Up Vacanta si bucura-te de concedii de deconectare totala de munca

Citeste mai mult

Cresterea retentiei angajatilor: cum pot angajatorii sa intampine nevoile angajatilor

Citeste mai mult

Studiu Up Romania despre comportamentul alimentar al romanilor

Citeste mai mult

Up Romania – partener al HR Masters Summit @ Bucharest Tech Week

Citeste mai mult

Up Romania, Certificata ca "Great Place To Work" pentru al treilea an la rand

Citeste mai mult

Peste 1000 de dosare inscrise pe platforma Up-Comunitate in primele doua ore de la lansarea Programului FIV

Citeste mai mult

Spune-ti parerea

Pentru a fi siguri ca esti o persoana, da click pe Pamant.

Comentarii